Іранські “газонокосарки” долетіли до Білої Церкви: що розповідають очевидці (Відео)

Після ураження камікадзе іранського виробництва, загорілися три об’єкти інфраструктури Білої Церкви

Мопеди, газонокосарки, дрони – як тільки місцеві не називають БПЛА “Герань” або ж іранський камікадзе “Шахід-136”. Такі вдарили по інфраструктурі Білої Церкви.

“Гуло сильно о 2 годині ночі, а потім о 4:00. Це було страшно. Ну я… далеко мені. Я не думала, що це тут – я думала, що через дорогу. Страшно. Уже і сюди добралися ідіоти”, – плаче жителька Білої Церкви Валентина.

“У мене тьотя тут живе недалеко у будинку навпроти. Каже, що у неї вікна повилітали у будинку”, – розповідає жителька Білої Церкви Аліна Павленко.

“Звук, звук, от аж реве! Отак от реве. Бо я ж їх перші два чув, а другий я бачив і чув. Реве і пішов-пішов. Бух! І взірвався. Отака ситуація”, – каже місцевий житель Володимир.

Речник Командування Повітряних сил України повідомив, що близько 12 дронів атакували українську територію з півдня країни. Шість збили: 3 – зенітно-ракетними військами на півдні, а ще 3 – авіацією Повітряних сил. В етері “5 каналу” речник розповів, що ворог використав темну пору доби, а також агентурну розвідку задля спрямованого удару.

“Відповідно ми, Повітряні сили і інші Сили оборони, теж шукають засоби протидії – це війна. Тут хто кого, тут потрібно шукати, дійсно такі методи, які допоможуть більш ефективно впливати на ці БПЛА”, – зауважив речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Після ураження камікадзе іранського виробництва, загорілися три об’єкти інфраструктури Білої Церкви.

“Відразу нам на лінію 102 прийшло три повідомлення про те, що люди відчувають звук мопеда або схожий на бензопилу і ця інформація відразу відпрацьовувалася. На жаль, пролунали коли перші вибухи, працівники поліції вже були на місці і забезпечили охорону периметра і навіть самі відчували, що була друга хвиля таких дронів-камікадзе, які здійснили додаткові руйнування”, – пояснив голова Нацполіції в Київській області Андрій Нєбитов.

Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в етері Єдиного марафону повідомив про пошкодження середньої важкості. Одна людина постраждала, але її стан задовільний.

“Я впевнений, що з військовими будуть відпрацьовані всі можливі варіанти для того, щоб ми зараз спланували вже конкретні дії, щоб захист був ще більший і щоб люди цю загрозу – я не можу сказати, що не відчували тому, що у країні йде війна – але, тим не менш, її мінімізувати”, – переконує голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Перші дрони-камікадзе наші воїни приземлили у Харківській області. Досі Іранська сторона спростовує свою участь у продажі їх росії.

Назар Войтенков, Юрій Усік, “5 канал”.

Нагадаємо, дев’ять іранських дронів-камікадзе знищили наші Сили протиповітряної оборони на півдні за минулу добу.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *