Порошенко закликав британських парламентарів підтримати членство України в НАТО

Петро Порошенко привітав ініціативу створення Групи Консерваторів-друзів України

П’ятий Президент Петро Порошенко та співголова фракції “ЄС” Ірина Геращенко під час зустрічі з керівником Групи дружби Велика Британія-Україна британського парламенту Джоном Віттінгдейлом та депутатом Робіном Міллером подякували за потужну підтримку нашої держави.

Петро Порошенко привітав ініціативу створення Групи Консерваторів-друзів України, яка була презентована під час конференції у Бірмінгемі.

Лідер “ЄС” розповів про нагальні потреби ЗСУ, які потребують більше зброї натівського зразку та великої дальності дії, що дасть змогу отримати перевагу над окупаційними військами і сприятиме ефективному контрнаступу та визволенню наших територій.

Співрозмовники погодилися з необхідністю розширення програм тренінгів наших військових, в тому числі у сфері навчання українських пілотів на літаках натівського зразку. П’ятий Президент подякував також за допомогу в реабілітації поранених військових ЗСУ.

Порошенко закликав британських парламентарів підтримати невідкладний початок переговорів про вступ України до НАТО.

У зв’язку з цим також обговорили ініціативу підготовки і ухвалення в рамках ПА НАТО спеціальної резолюції на підтримку членства України в Альянсі.

Окрему увагу приділили питанню проведення демократичних реформ в Україні. Співрозмовники погодилися, що війна не є приводом для згортання реформ, передусім у сферах верховенства права, боротьби з корупцією, корпоративного управління, децентралізації та свободи ЗМІ.

Читайте також: Порошенко на зустрічі з Волкером закликав США підтримати заявку України щодо членства в НАТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *