Нове євхаристійне чудо в Польщі?

«Ми будемо уважно вивчати цей випадок, подібно як і попередні. Хоча атмосфера сенсації може це ускладнювати», — каже речник курії Варшавської архідієцезії о. Пшемислав Слівінський.

Все почалося місяць тому, коли один зі священників під час ранкової Святої Меси в каплиці Реколекційного дому «Добрий куточок» у Констанціні-Єзьорні впустив з рук консекровану Гостію.

«Добрий куточок» має 50 спальних місць, каплицю і ораторій, залу на 60 осіб і дві конференц-зали по 30 осіб. Це ідеальне місце для реколекцій, молитовних днів, конференцій абощо. Сюди охоче приїжджають групами і поодинці. Відкриття й освячення дому відбулося 7 вересня.

А в неділю 11 вересня на ранковій Святій Месі в каплиці були члени Інституту Христа Царя.

— Священник, як належить, підняв ту Гостію і помістив її у vasculum, спеціальне літургійне начиння з водою, щоб вона розчинилася. Коли ж за тиждень він туди зазирнув — побачив, що Гостія частково забарвилася в червоне, — каже о. Богуслав Янковський, директор «Доброго куточка». Він не робить поспішних висновків щодо можливого євхаристійного чуда. — Я  попросив його поставити її у дарохранительницю і попросив отця-декана приїхати. До 10 жовтня ми зберігали цю Гостію в каплиці; потім я перевіз її до курії Варшавської архідієцезії.

Відтоді в каплиці Реколекційного дому молиться значно більше людей, ніж зазвичай. За словами речника Варшавської архідієцезії, справа розпізнання явища червоної плямки на Гостії, що розчинилась у воді, хоч і нагадує справу визнаного Церквою євхаристійного чуда в Сокулці у 2008 році, однак вимагає часу і досліджень, — а також певної стриманості. Фото Гостії з’явилося на Фейсбуку, а до Констанціна-Єзьорни потягнулися натовпи.

— Гостія справді потрапила до Митрополичої курії у Варшаві і там зберігається у каплиці, в дарохранительниці, бо — без огляду на результати досліджень — ми маємо справу з консекрованою Гостією. Незабаром її дослідять фахівці, щоби знайти відповіді на запитання, що викликало цю нетипову зміну, — каже о. Пшемислав Слівінський.

Водночас речник Варшавської архідієцезії зауважує, що за останні 10 років було зголошено два схожі випадки.

— Проведені досі дослідження виключили істинність євхаристійного чуда, виявивши присутність певних форм грибка на обох досліджуваних тоді Гостіях, — пояснює священник.

Чудо в парафії св. Антонія Падуанського в Сокулці досліджували 2009 року професор Марія Собанєц-Льотовська та професор Станіслав Сулковський з медуцніверситету в Білостоку. Вони у двох незалежних експертизах підтвердили, що фрагмент Гостії безсумнівно є тканиною людського серцевого м’яза, живого, яке сильно страждає і перебуває в стані агонії, немовби передінфарктному.

Що покажуть дослідження Гостії з Констанціна-Єзьорни? Покаже час.

Переклад CREDO за: Gość Niedzielny

 

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *