У Командуванні Повітряних сил закликали цивільних не намагатися збивати дрони зі стрілецької зброї (Відео)

За словами Ігната, навіть поліцейським пощастило влучити в іранський дрон

Влучити в дрон-камікадзе зі стрілецької зброї, зокрема з автоматів, дуже складно, тому цивільним краще цього не робити. Про це розповів речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону “Незламна країна” на “5 каналі”.

“Якщо по прямій стріляти – це одне. Стріляти по повітрю – це зовсім інше. Там треба робити мільйон поправок на те, щоб влучити в ту ціль. Її можна збивати стрілецькою зброєю, якщо це великокаліберні кулемети, якщо є спеціальний прицільний комплекс. І купа досвіду в цього військовослужбовця, який натискатиме на гачок, який вміло і вправно це робитиме”, – зазначив Ігнат. 

Він зазначив, що якщо поліція, Нацгвардія та ТрО почнуть збивати дрони зі стрілецької зброї, то ці кулі потім падатимуть на землю і можуть зашкодити цивільному населенню.

Як повідомлялося, у понеділок вранці, 17 жовтня, російські терористи атакували Київ дронами-камікадзе. Чотири влучили в об’єкти інфраструктури, один із них – у житлову багатоповерхівку.

Раніше стало відомо, що у столиці перекрито дорожній рух між Хрещатиком і цирком. Там гасять пожежу в офісній будівлі, яка загорілася після ранкового “прильоту”.

Після удару по житловому будинку в Києві відомо про чотирьох загиблих, чотирьох постраждалих і 19 врятованих. Зокрема двоє із загиблих – молода пара, жінка була вагітною

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *