45 тонн макулатури – це одне авто для ЗСУ: книгарня “Сяйво книги” приймає російськомовні видання (Відео)

Прийматимуть видання у книгарні до кінця року

45 тонн непотрібної літератури – це одна автівка на передову. Книгарня “Сяйво книги” від липня приймає від людей російськомовні видання, щоби в такий спосіб зібрати гроші на потреби армії. За кілька місяців вдалося назбирати на машину. То куди поїде перше авто? І як українці можуть допомогти у подальших зборах – журналістка “5 каналу” Софія Норенко розповість. 

Це автівка, яка вже за кілька тижнів поїде на Херсонщину допомагати нашим хлопцям та дівчатам боронити Україну. Купили її за гроші, які вдалося отримати за російськомовні видання. Книгарня “Сяйво книги” почала приймати таку макулатуру в липні, й за цей час

“45 тонн книжок нам люди принесли. Це десь близько 180 тисяч гривень. Схема така, що ми кошти не отримуємо, ми віддаємо книги. “Вторма” – фірма-переробник – вона одразу перераховує кошти на благодійний фонд”, – розповіла фахівчиня зі зв’язків із громадськістю книгарні “Сяйво книги” Надія Кібенко.

А ось співпрацює книгарня з благодійним фондом “Гуркіт”. Саме вони знайшли автівку за кордоном та привезли до України. Цей пікап приїхав до нас з Англії.

“Тут є наліпка благодійного фонду з Латвії, який допомагає нам з березня місяця. Допомагає нам з питанням огляду автомобіля, підбору, придбання, тому що ми уповноважили певну особу від нашого благодійного фонду робити цей підбір та розрахунки”, – каже директор БФ “Гуркіт” Владислав Самойленко.

Каже: критеріїв щодо автівок для передової чимало, та є один, на який зважають насамперед.

“Медики військові, і вони просять для евакуації поранених і, наприклад, не всі кузови автомобілів достатньо місткі. І просять, щоб довжина кузова, в який може поміститися людина лежачи, була від 180 і більше. Власне, в даному випадку, я як людина середнього зросту метр 80 з гаком поміщаюсь приблизно ось так”, – розповідає сам директор БФ “Гуркіт” Владислав Самойленко.

На цьому книгарня не зупиняється і продовжує збирати російськомовну літературу, щоби ще одна автівка поїхала на допомогу нашим захисникам та захисницям.

Прийматимуть видання до кінця року. Підвезти їх можна до самої книгарні в робочий час. Коли ж ви не в Києві, то – відправити поштою. 

Чим більше українців долучаться до акції, тим більше допомоги буде для ЗСУ. 

Софія Норенко, Сергій Клименко, “5 канал”

Читайте також: Книги російською міняють на авто: в Кропивницькому збирають макулатуру, щоб допомогти ЗСУ

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *