Укриття від авіанальотів, окопи для ведення бою: як бійці готуються до ймовірного наступу з білорусі (Відео)

Тероборонівці запевняють місцевих на Волині, що готові до будь-яких провокацій

Поки в білорусь прибувають ешелони з російськими мобілізованими, а в самій країні запровадили режим контртерористичної операції, українські військові на кордоні не гають часу й укріплюють захисні споруди. Журналісти “5 каналу” побували на позиціях волинської тероборони за кілька кілометрів від білорусі й побачили, як бійці готуються до ймовірної зустрічі ворога.

Поблизу білоруського кордону від початку повномасштабної війни і постійної загрози з боку північних сусідів українські оборонці встигли добре укріпитися. Фортифікаційні споруди мають укриття від авіанальотів, ракетних загроз, а також окопи для ведення бою.

“Висота бліндажа близько двох метрів, будувався власноруч. Добротний бліндаж, добротні ліжка, двоярусні. Є, відповідно, також грубка, ми затоплюємо її, використовуємо деревину, яка в нас на вулиці, підсобні матеріали. Тепло тримає дуже добре”, – розповів військовослужбовець 100-ї волинської бригади ТрО Микола Дударчук.

Бійці подбали про санвузли і навіть про систему водовідведення.

У нас дві скважини, в нас зроблена каналізація – вже на перших початках було, як тільки викопали котлован, усе зробили”, – каже заступник командира роти 100-ї волинської бригади ТрО Василь Сидорчук.

Поблизу кордону з білоруссю на облаштованій позиції тероборонівці пильнують за ситуацією і вдень і вночі. Стежать як за наземними ділянками рубежу, так і за можливими рухами в небі. Щоби випередити прольоти дронів-камікадзе, військові вчаться протидіяти і цій загрозі.

“Він йде по вже завідомо наведеній цілі, тобто, якщо буде десь наведений тут при зниженні висоти, є можливість збити його оцією штукою. Це кулемет з другої світової війни, якими воювала німецька армія, нам його передали німці і от ми його використовуємо по повітряних цілях”, – розповів військовослужбовець 100-ї волинської бригади ТрО.

Поки військові оберігають спокій, мирні жителі усіляко їх підтримують. Діти із прикордонного села Липа назбирали 700 гривень і передали їх захисникам.

“Ми грались, кажемо: давайте зробимо блокпост і будемо продавати квіти і потім дамо ці гроші на ЗСУ нашим. Щоб наша Україна перемогла і вона зацвіла”, – каже школярка Ірина.

Тероборонівці без уваги такий вчинок не залишити. Приїхали особисто віддячити кожному з юних волонтерів. Вручити подяки та шеврони своєї бригади.

Гроші від дітей військові відправили благодійному фонду на закупівлю автомобілів, які їм нині вкрай потрібні.

Тероборонівці запевняють місцевих: що відбувається “за порєбріком” – добре знають. І до будь-яких провокацій готові.

“Нарощена система інженерних загороджень, зокрема, мінно-вибухових загороджень. Буквально щоденно бійці сил оборони краю проводять заходи із бойової підготовки”, – переконує пресофіцер 100-ї волинської бригади ТрО Сергій Хомінський.

Олег Ткачук, Волинська область, “5 канал”

Читайте також: Ситуація на кордоні з білоруссю: готовність Сил безпеки та оборони – брифінг

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *