Буржуйки, генератори та протизастудні ліки: волонтери в Черкасах відкривають новий помічний сезон – сюжет (Відео)

Волонтери масово проводять сезонні закупи та вигрібають із підприємств генератори, термобілизну та взуття

Буржуйки, генератори та протизастудні ліки – волонтери відкривають новий помічний сезон. У тренді все, що гріє і маскує. Військові готують цілі списки, що необхідно для такої раптово холодної осені. Нові потреби волонтери відвозять та пакують знов. Чого зараз потребують військові на передовій – знають кореспонденти “5 каналу”.

Звичайні газові балони потрапили на ребрендинг до Олександра. Майстер упевнено кромсає товсте залізо по вже розмічених віконцях. Із цієї сірої викрійки буде буржуйка.

“Ми зараз для загрузки вхідний отвір зробимо”, – заявив слюсар Сергій Богданов.

Далі цю модель передають у цех, де вже чекає майстер зі зварювальним апаратом. Він і доведе цей проєкт до задуманої форми. Наварює дверцята, а всередині прикріплює апаратом арматуру, щоб була більша тепловіддача.

Після всіх обробок колишній газовий балон не впізнати. Майстри – вже знані в Черкасах винахідники, переробляють балони на буржуйки ще з 2014-го. Піч тримає температуру до 10 годин, а топити можна будь-яким паливом.

“Усе залежить від подачі дров, і які дрова, постійно підкидати – і постійно буде температура. Усе, що горить – дрова, брикети, немає для неї якоїсь особливої сировини”, – розповів працівник заводу Іван Подгорняк.

Буржуйки – обов’язковий атрибут вантажів для військових в осінньому сезоні, кажуть волонтери. Тенденції на передовій задає холод, він цього року і справді прийшов зарано неочікувано.

“Буржуйки потрійного призначення, ми можемо туди натягнути проволоку і посушити речі, які випрали або просто мокрі, можна приготувати їсти і, звичайно, зігрітись, вони найбільш економічні і найбільш вигідніші, бо метал сьогодні дорогий, а балони нам люди звозять безкоштовно з усієї Черкащини, просимо, привозьте, навіть у кого 1-2 балони, це дуже важливо”, – каже волонтерка Оксана Циганок.

У центрі метушня, намагаються все зробити швидко. Ось це дизайнерська кікімора від волонтерів сезону осінь-зима. Снайперів та розвідників тепер одягають у колір сухої трави замість зеленого пікселя.

В осінніх трендах і ліки для боротьби із застудами та грипом.

“Льодяники від кашлю, спреї, таблетки і льодяники від горла – це все дуже потрібно хлопцям на фронт, і ми його дуже потребуємо, щоб пакувати і відправляти хлопцям на передову”, – розповів волонтер Олександр Кульбіда.

А ще волонтери масово проводять сезонні закупи та вигрібають із підприємств генератори, термобілизну та взуття. У Черкасах в Центрі допомоги армії мають цілі списки замовлень від військових на осіннє оновлення, тому закликають усіх підтримати наших захисників.

Яна Лимаренко, Олександр Лісовий, Черкаси, “5 канал”

Читайте також: Посмішка крізь біль: Порошенко передав піхотинцям у Слов’янську вантажівки DAF, буржуйки та генератори

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *