Серед перших рішень Синоду ПЦУ — можливість святкувати Різдво 25 грудня

Як повідомляє сайт Православної Церкви України, учора, 18 жовтня 2022 р., відбулося засідання її Священного Синоду, на якому ухвалено низку рішень про життя українських православних у нинішніх умовах.

Засідання відбулося в резиденції Предстоятеля ПЦУ при київському Михайлівському Золотоверхому соборі. Синод займався нагальними поточними справами своєї Церкви — ухвалив заяву стосовно порушення прав громадян, які бажають вийти з-під юрисдикції Московського патріархату. Для тих українських православних, хто внаслідок війни опинився за кордоном, утворено Капеланську місію ПЦУ, а щодо опіки над ними написало листи до Константинопольського патріарха Варфоломія та до православного митрополита Польщі Савви.

Також у числі історично перших (за порядковим № 19, тобто в перших двох десятках загальноцерковних) рішень ПЦУ було ухвалено Рішення «Про можливість звершення богослужіння на честь Різдва Христового за Новоюліанським календарем 25 грудня 2022 р.» Тепер потрібна тільки добра воля православних громадян України, оскільки Синод надав можливість святкувати Різдво Христове разом з усім світом, якщо громади конкретних парафій проситимуть про це своїх священників.

 

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *