російське військове керівництво стає все більш недієздатним – Міноборони Британії (Відео)

путін звільнив уже 4 з 5 генералів, які безпосередньо керували елементами вторгнення в лютому 2022 року

Міністерство оборони Великої Британії оприлюднило новий звіт воєнної розвідки щодо ситуації на війні в Україні.

За їхніми даними, через вісім місяців після вторгнення основні елементи російського військового керівництва стають все більш недієздатними.

“На тактичному рівні майже напевно спостерігається загострення нестачі здатних російських молодших офіцерів для організації та керівництва новомобілізованими резервістами”, – йдеться у звіті.

Погане керівництво нижчого рівня, ймовірно, погіршує низький моральний дух і погану згуртованість підрозділів у багатьох частинах російських сил.

У британській розвідці згадали про інцидент, який стався біля бєлгорода 15 жовтня, коли новобранці розстріляли солдатів і підполковника через конфлікт на релігійному підґрунті. За офіційними даними, там загинуло 11 людей, однак ЗМІ повідомляють про понад 30 загиблих російських військових.

У Міноборони Британії також наголосили, що чотири з п’яти генералів, які безпосередньо керували елементами вторгнення в лютому 2022 року, наразі звільнені. Однак їхня заміна наразі мало допомогла покращити бойові характеристики росії.

У відомстві підкреслюють, що російська військова доктрина передбачає, що розробка планів здебільшого залежить від командира особисто, а не є колективною роботою ширшого штабу. Тому відсутність безперервності командування може мати руйнівний вплив на них.

Нагадаємо, нещодавно путін призначив новим командувачем так званої спеціальної воєнної операції сергія суровікіна. Той вже анонсував втечу окупантів із Херсона.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *