окупанти на тиждень закрили Херсонську область на в’їзд для цивільних (Відео)

рашисти вимагають від цивільних терміново полишити свої домівки

Готуються до масової втечі чи готують масштабну провокацію? Гауляйтери Херсонщини заявили про негайну евакуацію людей з тимчасово окупованого правобережжя. А також на тиждень закрили область на в’їзд для цивільних.

Поплічник окупантів сальдо твердить – ЗСУ накопичили сили для наступу на Херсон. Залякує населення, буцімто внаслідок атаки є ризик руйнування Каховської ГЕС і подальшого затоплення територій.

окупанти вимагають від цивільних із Бериславської, Білозерської, Снігурівської та Олександрівської громад терміново полишити свої домівки. Планують вивезти понад 50 тисяч людей впродовж тижня.

Водночас на тлі закликів гауляйтерів з’явилася й інша заява командувача російських військ Суровікіна. Він публічно підтвердив, що для ворога склалася складна ситуація довкола Херсона і натякнув, що окупантам, імовірно, доведеться ухвалювати “непрості рішення”.

Раніше в оперативному командуванні “Південь” Збройних сил України повідомляли, що у жовтні, менше, ніж за два тижні – визволили від ворога зо три десятки населених пунктів Херсонської області. І наголосили, що ЗСУ продовжують роботу з деокупації півдня країни.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *