У Києві 20 жовтня ввімкнуть опалення (Відео)

Міська влада сподівається, що централізоване опалення допоможе економити електроенергію – щоб киянам не доводилося вмикати обігрівачі

У четвер, 20 жовтня, у столиці розпочинається опалювальний сезон. Про це оголосив міський голова Віталій Кличко.

Усі будівлі за технологічним графіком розпочнуть підключати до системи теплопостачання.

“В складних умовах воєнного стану в Києві здійснили всі необхідні підготовчі роботи. Комунальні служби працюють у посиленому режимі, розуміючи, яким складним буде цей опалювальний сезон. Бо ворог цілить в об’єкти критичної інфраструктури, намагається залишити українців без життєво необхідних послуг”, заявив Кличко.

Зазначається, що місто збільшило на 10% чисельність аварійно-рятувальних служб, придбало додаткову техніку та матеріали.

Рішення про старт опалювального сезону було ухвалено виходячи, насамперед, з погодних умов поступового похолодання та низької температури вночі.

Також важливим чинником для початку опалювального сезону є необхідність економити електроенергію щоб кияни не вмикали електрообігрівачі та кондиціонери і не перевантажували систему електропостачання.

Заклади соціальної сфери в Києві почали підключати раніше за індивідуальними заявками. Крім того, багато з них оснащені індивідуальними теплопунктами, що дає змогу дистанційно регулювати подачу тепла та використовувати його раціонально.

Раніше в Офісі президента закликали українців бути готовими до відключення світла, води та опалення по всій країні через те, що росія постійно атакує об’єкти енергетичної інфраструктури.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: Вижити в екстремальних умовах – без світла, води, опалення: поради фахівців

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *