20 жовтня по всій Україні будуть вводитися обмеження постачання електроенергії – подробиці (Відео)

Харченко наголосив, що близько 40% загальної інфраструктури та наших генеруючих потужностей справді серйозно пошкоджені

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко написав, що 20 жовтня по всій Україні будуть вводитися обмеження постачання електроенергії. Також, радник міністра енергетики Олександр Харченко наголосив, що близько 40% загальної інфраструктури та наших генеруючих потужностей справді серйозно пошкоджені. Про це повідомляє “РБК-Україна”. 

“Завтра, 20.10.2022, по всій Україні будуть вводитися обмеження постачання електроенергії. Сьогодні ворог знову зруйнував генеруючі об’єкти енергетики. Прошу поставитись до цього серйозно. Починаючи із 7:00 до 23:00 години необхідно мінімізувати користування електроенергією. Це стосується жителів усіх областей країни. Якщо цього не зробити, слід готуватися до тимчасових відключень. Також, від завтра в містах буде обмежене використання вуличного освітлення. Це вимушені кроки. Тому всі разом працюємо на своєму фронті”, – розповів заступник керівника Офісу президента.

Радник міністра енергетики України Олександр Харченко в ефірі телемарафону сказав, що триває робота з відновлення та ремонту, але дива можливі до певної міри.

“Ми сьогодні з колегами намагалися вдень порахувати, що пошкоджено, і, на жаль, за новими даними, близько 40% загальної інфраструктури та наших генеруючих потужностей справді серйозно пошкоджені. Триває робота з відновлення та ремонту, але дива можливі до певної міри. Тому потрібно очікувати, що сьогодні-завтра будуть не лише аварійні, а й планові відключення, щоб не перевантажувати мережу”, – зазначив він.

Водночас у Міністерстві енергетики України написали, що тривалість відключень становитиме не більше ніж 4 години.

“Через чергові російські обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури завтра, 20 жовтня, з 7-ї ранку до 22-ї години вечора по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання електроенергії. Тривалість відключень становитиме не більше ніж 4 години. Графік можливих відключень ви можете дізнатись на сайті вашого постачальника – оператора розподільчих мереж (обленерго)”, – мовиться в повідомленні.

Посилання на всі сайти обленерго зібрані тут.

Читайте також: в ОП закликали бути готовими до відключень світла, води та опалення по Україні – просять економити електрику.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *