4 способи не забувати жертвувати свою щоденну працю Богові

Можливо, на перший погляд ваша робота не здається чимось святим; але ми, як християни, можемо освятити її так само, як і решту свого життя.

Це дивовижно, але якщо замислитися, то праця була навіть в Едемському саду. Праця — це щось, притаманне нашій природі; створене, щоби приносити нам користь.

Катехизм каже нам: «Людська праця походить безпосередньо від осіб, створених на образ Божий і покликаних продовжити одні з одними та для інших справу творення, опановуючи землю. […] Праця вшановує дари Творця та отримані таланти» (ККЦ, 2427).

Незалежно від того, де ви працюєте — у залі засідань чи на кухні, в операційній чи у саду, — ваші щоденні обов’язки там, де ви є, можуть бути жертвою Богові.

Отже, як освятити свій робочий час? Ось чотири способи, які допоможуть вам про це не забувати.

 

1.Помоліться перед початком

Ось коротка молитва, якою можна розпочинати свій робочий день.

Благаємо Тебе, Господи, керуй нашими ділами через Твоє святе натхнення і дай нам, із Твоєю милостивою допомогою, виконати їх, щоб кожна наша молитва і праця завжди з Тобою починалися і з Тобою щасливо закінчувалися. Амінь.

 

2.Жертвуйте свою працю Богові

Праця, принесена у жертву Богові, може бути молитвою і способом наближення до Ісуса. 

Святий Хосемарія Ескріва писав, що «для сучасного апостола година навчання — це година молитви». Безсумнівно, година праці також може бути годиною молитви. Звісно, це вимагає від нас докласти всіх зусиль, наслідуючи жертву Авеля, який віддав Богові найкраще.

 

3.Тримайте біля себе святий образ

Якщо ви час від часу поглядатимете на маленький образ, це може спрямувати ваш розум до духовної мети ваших обов’язків і нагадати про необхідність пожертвувати Богові цей час. Можливо, у вас є маленьке Розп’яття, яке ви матимете під рукою, або молитовна картка, яке може бути навіть вашою закладкою. Можна також прикрасити своє робоче місце зразком католицького мистецтва, або ж просто завантажити зображення у свій телефон.

 

4.Знаходьте час на справжній відпочинок

Катехизм нагадує нам, що «праця — для людини, а не людина для праці» (ККЦ 2428). Коли настає час припинити роботу, ми можемо отримати величезну користь від справжнього відпочинку.

Відпочинок корисний не тільки для душі. Це також корисно для розуму і допомагає нам краще виконувати свої обов’язки. Дослідження показало, що найпродуктивніші працівники роблять ефективні перерви. Так, стратегічний відпочинок насправді підвищує вашу продуктивність.

Звісно, це означає по-справжньому відпочити, а не просто погортати стрічку новин у своєму телефоні. Насолодіться короткою прогулянкою, почитайте книгу, помоліться, поговоріть із колегою або поїжте. Ці періоди спокійного дозвілля, змішані з нашою роботою, надають мети всьому нашому дню.

Переклад CREDO за: Тереза Чівантос Барбер, Aleteia

 

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *