росія перевела з Сирії в Україну своїх військових і систему протиповітряної оборони С-300 – NYT (Відео)

Така передислокація техніки і військ відбилася і на Ізраїлі

росія перекинула з Сирії в Україну понад тисячу військових і систему протиповітряної оборони С-300, яку окупанти використовують для завдання ударів по українських містах. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на трьох високопоставлених джерел на Близькому Сході.

“росія нещодавно передислокувала критично важливу військову техніку і війська з Сирії, за словами трьох високопоставлених чиновників з Близького Сходу, підкресливши, як її невпевнене вторгнення в Україну підірвало вплив москви в інших країнах, і усунувши одну з декількох перешкод на шляху ізраїльської підтримки України”, – пише видання. 

Офіційні особи надали NYT різні оцінки того, скільки російських військ було виведено з Сирії. Двоє з них сказали, що це два батальйони, або від 1200 до 1600 солдатів. Інше джерело вважає, що це число може бути набагато більшим. При цьому джерела погодилися з тим, що кількість бойових частин рф у Сирії було скорочено.

Така передислокація техніки і військ відбилася і на Ізраїлі. Повідомляється, що після початку війни в Україні російське військове командування приділяє набагато менше уваги угрупованню в Сирії. Так, росія стала менше займатися військовою координацією з ізраїльтянами.

Видання пише, що хоча контроль над С-300 так і не був переданий сирійському уряду, ризик того, що він може бути використаний проти ізраїльських літаків, був основною причиною, через яку Ізраїль відхиляв українські запити на військову техніку з початку російського вторгнення в лютому.

“За словами трьох офіційних осіб, росія нині вивела систему С-300 з Сирії, щоб підтримати своє вторгнення в Україну, зменшивши вплив росії на Ізраїль у Сирії і змінивши погляди Ізраїлю на Україну”, – підкреслили в NYT.

Читайте також: рф створює передумови для відступу з Херсона і може підірвати ГЕС, аби виправдати свою поразку – ISW

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *