“Лізуть буквально по своїх трупах”: як ЗСУ воюють із зеками та “мобіками” поблизу Бахмуту – сюжет (Відео)

За даними розвідки, командування рашистів ввело кілька ешелонів загороджувальних загонів, тож окупанти вимушені наступати

росіяни продовжують свої атаки по всій лінії фронту. Надзвичайних зусиль окупанти докладають, аби захопити місто Бахмут. Уже вп’яте з початку повномасштабного вторгнення кремлівці поставили своїм військам термін, коли ті мають повністю вийти на кордони Донецької області. Поблизу Бахмуту точаться важкі бої. Однак українські військові тримають оборону і не дають ворогові зайти у місто. Журналістка “5 каналу” Євгенія Китаїва їздила до піхотинців на цьому напрямку. 

“На Бахмутському напрямку, я думаю, обстановка одна із найскладніших. Противник дає дуже масований артилерійський обстріл, під цей обстріл лізе піхота. Прилазять із втратами, але вони прилазять до окопів і вже доходить ледь не до рукопашних боїв”, – розповідає український піхотинець.

Попри величезні втрати у своїх лавах, окупанти не припиняють штурмувати цю ділянку фронту. Атаки відбуваються мало не цілодобово. Навіть коли українські піхотинці розбивають ворожу групу, яка йшла на штурм, ті, хто вижив, не відступають.

“Йде група, вони проводять штурмові дії. Почався бій, ми застрелили двох, трьох, чотирьох, а ці інші все рівно лізуть. Вони лізуть і лізуть, поки ти вже їх не переколошматиш. Проходить час, і вони знову починають по тій же самій дорозі, не забираючи своїх трупів, абсолютно, лізти”, – каже військовослужбовець ЗСУ “Беркут”.

Щойно піхотинцям вдається відбити першу хвилю штурму, йде наступна. Окупанти тиснуть людським ресурсом, який переважає на цьому напрямку в рази. По ворожих групах б’є українська артилерія. Утім, і її вогонь не зупиняє кремлівських штурмовиків, яким удається вціліти.

“Під наркотиками, ну, ми не розуміємо цих людей. Ми бачимо це на екрані. А як це, ми не розуміємо. Да, його розриває на шматочки, розлітається в різні сторони, а за ним іде наступний. Не вкладається в нас у голові. Не знаємо”, – розповідає військовослужбовець “Салам”.

Поля, посадки, населені пункти тут виглядають страшніше, ніж у фільмах. Усе перекопане і знищене артилерійським і ракетним вогнем. Окупанти стріляють не по конкретних цілях, а квадратами. При цьому випускаючи сотні й сотні снарядів. За розвідданими, на цьому напрямку проти українських піхотинців стоять “вагнерівці” й зібрані зі всієї федерації зеки.

“Наскільки ми знаємо, проти нас тут працюють зеки. Тобто, ті, кого ЧВКшники понабирали в тюрмах. Їх тут не шкодують. Ми зверху бачимо, як вони лізуть буквально по своїх трупах”, – ділиться враженнями український військовий “Салам”.

Розвідка повідомляє, живий ресурс росіян продовжує наступати тільки через те, що на цьому напрямку їхнє командування ввело кілька ешелонів загороджувальних загонів. Тобто, варіанту відступити у ворога тут немає. Його застрелять свої ж.

“Пускають у розхід цю піхоту. Не зайде 20, ну, 5 точно зайде, прорветься. Напевно, це радянське, ще старе. Придушують таким м’ясним вогнем”, – каже військовослужбовець ЗСУ “Беркут”.

“За 5 днів 80 – 200. Тобто це 80 загиблих зеків. Ну, там зеки, трошки розвідники і мобілізовані вже під’їжджають. Як правило, у другому ешелоні вони тут стоять”, – каже військовослужбовець “Салам”.

З одним із ворожих розвідників у бою, лицем до лиця, зустрівся “Беркут”.

“Я не знаю, чому він у мене першим не вистрелив. Я не буду подальше розповідати, що там сталося. Ну, позаяк я живий зостався, то зрозуміло, чим це все закінчилось. Але це був настільки екіпірований солдат. Я думаю, навряд чи це був “вагнерівець”. Можливо, якась розвідка”, – каже “Беркут”.

Попри нескінченний людський ресурс ворога, наші армійці продовжують непохитно тримати оборону. І хоч російські пропагандистські канали волають, що зайшли вже у Бахмут, насправді ж навіть не підійшли до межі міста.

“Б’ємося. Відбиваємо. Пробуємо контратакувати. Так, тут не так у нас все гладко, як на інших напрямках, нам не вдається тут по кілька сіл визволяти. Але тримаємося. Бахмут тримається. Наша піхота – це героїчні хлопці. Вони таке тягнуть на собі, що… Круті хлопці”, – наголошує військовослужбовець ЗСУ “Салам”.

Євгенія Китаїва, Ганка Кудрявцева, Сергій Малін з Донецької області, “5 канал”

Читайте також: Навіть у русі – мішень для окупантів: як бойові медики евакуйовують бійців з поля бою

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео на тему:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *