“Розпалює війну в Україні”: Британія ввела санкції проти Ірану через продаж “шахідів” до рф (Відео)

Дії Ірану та росії порушують резолюцію 2231 Радбезу ООН

Велика Британія 20 жовтня запровадила нові санкції проти іранських осіб і компаній, відповідальних за постачання росії безпілотників-камікадзе, які використовувалися для бомбардування України. Про це повідомляється на сайті британського уряду.

Закупівлі цих БПЛА є черговим доказом дестабілізуючої ролі Ірану в глобальній безпеці та порушенням резолюції Ради Безпеки ООН, заявили в королівстві.

“Постачаючи ці безпілотники, Іран активно розпалює війну, наживаючись на огидних нападах росії на українських громадян, збільшуючи страждання людей і руйнуючи критичну інфраструктуру. І росія, і Іран порушують резолюцію Ради Безпеки ООН, яка контролює передачу цієї зброї з Ірану”, – йдеться в повідомленні.

“Ми накладаємо санкції на тих, хто постачав безпілотники, якими росія обстрілює мирне населення України. Це очевидний доказ дестабілізуючої ролі Ірану в глобальній безпеці. Ці боягузливі удари безпілотників є актом відчаю. Уможливлюючи ці атаки, ці особи та виробник завдали народу України невимовних страждань. Ми подбаємо про те, щоб вони були притягнуті до відповідальності за свої дії”, – сказав міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі.

Санкції спрямовані проти осіб і компаній, особисто відповідальних за надання безпілотників:

  • Генерал-майор Мохаммад Хоссейн Багері: Голова Генерального штабу збройних сил, який керував підрозділами армії, що постачають росії безпілотники. Підлягає заморожуванню активів і забороні на поїздки.
  • Бригадний генерал Сейєд Ходжатолла Курейші: ключовий іранський переговірник в угоді про надання безпілотників. Підлягає замороженню активів і забороні на поїздки
  • Бригадний генерал Саїд Агаджані: голова Корпусу вартових іранської революції (КВІР), підрозділу збройних сил Ірану, командування БПЛА Аерокосмічних сил. Повідомляється, що КВІР перебував на тимчасово неконтрольованих територіях України і консультував росіян щодо використання БПЛА. Підлягає замороженню активів і забороні на поїздки
  • Shahed Aviation Industries: іранський виробник “шахідів”. Shahed Aviation Industries підлягає замороженню активів

Раніше Велика Британія внесла до списку близько 300 іранських фізичних та юридичних осіб за їхню роль у розповсюдженні зброї, порушеннях прав людини та тероризмі. До них належать учасники програмі безпілотників, зокрема матеріально-технічне забезпечення ЗС Міноборони Ірану та Організація авіапромисловості та її дочірні компанії.

Дії Ірану та росії порушують резолюцію 2231 Радбезу ООН, яка передбачає, що передача з Ірану або до Ірану певних предметів вимагає попереднього схвалення Ради Безпеки, заявили в британському уряді.

Що передбачають санкції проти Ірану й рф:

  • Заморожування активів – перешкоджає будь-якому громадянину або будь-якому бізнесу в королівстві мати справу з будь-якими коштами чи економічними ресурсами, якими володіє, утримує чи контролює визначена особа. Фінансові санкції застосовуються до всіх осіб на території та в територіальному морі Британії та до всіх осіб, де б вони не були у світі.
  • Заборона на поїздки – визначеній особі має бути відмовлено у дозволі на в’їзд або перебування у Сполученому Королівстві за умови, що особа є виключеною особою відповідно до розділу 8B Закону про імміграцію 1971 року.
  • Транспортні санкції – визнається кримінальним злочином політ або посадка будь-якого російського літака у Великій Британії, уряд має повноваження видаляти літаки, що належать російським фізичним та юридичним особам, із реєстру повітряних суден Британії, навіть якщо особа, на яку поширюються санкції, не перебуває на борту. російським кораблям заборонено заходити в порти країни.

Читайте також: Рада засудила Іран за підтримку російської агресії та визнала відповідальним разом із рф у злочинах проти України – постанова

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *