СБУ відкрила провадження через постачання іранських дронів та ракет росії (Відео)

Метою розслідування є поіменне встановлення причетних осіб, способу та маршрутів перевезення цих озброєнь і подальше притягнення винних до відповідальності

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження через постачання Іраном дронів-камікадзе Shahed-136 і Mohajer-6, а також балістичних ракет малої дальності Fateh-110 та Zolfaghar до росії задля подальшої використання їх у війні рф проти України. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Слідство встановило, що представники Ірану умисно допомагають росії у війні проти України. Метою розслідування є поіменне встановлення причетних осіб, способу та маршрутів перевезення цих озброєнь і подальше притягнення винних до відповідальності.

“Той, хто допомагає росії обстрілювати мирні українські міста і села, має також понести відповідальність за воєнні злочини рф. Бо не можна свідомо продавати маніяку наточений ніж, а потім дивуватися, що він вбиває людей. Тож наразі українські правоохоронні органи дають юридичну оцінку такій допомозі нашому ворогу. Попри спроби рф замаскувати “Шахіди” під “Герані”, ми доведемо їхнє іранське походження, зокрема, і за допомогою експертиз. Працюємо над тим, щоб зірвати маски з усіх воєнних злочинців і покарати їх”, – зазначив голова СБУ Василь Малюк. 

Нагадаємо, у понеділок вранці, 17 жовтня, російські терористи атакували Київ дронами-камікадзе. Чотири влучили в об’єкти інфраструктури, один із них – у житлову багатоповерхівку.

Читайте також: “Армія путіна порожня”: генерал США про застосування іранських дронів-камікадзе

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Зробіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *