Захист нашого неба від ворожих ракет і дронів та просування ЗСУ: Зеленський провів чергове засідання ставки верховного головнокомандувача (Відео)

Президент анонсував засідання Радбезу ООН через постачання іраном дронів-камікадзе росії

Захист неба від ворожих ракет, дронів та об’єктів інфраструктури залишається основним пріоритетом для України. Про це йшлося під час засідання ставки верховного головнокомандувача. Про її проведення розповів президент у своєму зверненні, передає “5 канал”.

Водночас Володимир Зеленський повідомив, що сьогодні о 22-й за київським часом має відбутися засідання Ради безпеки ООН. Його скликають на вимогу України. Мова піде про постачання Іраном росії дронів-камікадзе для війни проти України. Розповів глава держави і про міжнародну діяльність.

“Провів сьогодні зустріч з представниками Конгресу США, що прибули до Києва. Обговорили ключове на сьогодні питання – протиповітряну і протиракетну оборону. Торкнулися тематики іранського постачання для російського терору. Сьогодні ж цей терор проти нашої інфраструктури, проти нашої енергетики буде обговорюватись Радою безпеки ООН. Засідання скликається на вимогу нашої держави, відбудеться о 22:00”, – розповів президент.

Окрім цього, у вечірньому зверненні Володимир Зеленський по завершенню ставки верховного головнокомандувача підвів підсумки засідання.

“Захист нашого неба від ворожих ракет і дронів, захист обʼєктів інфраструктури, ураження позицій окупантів, просування наших сил і все необхідне для забезпечення армії”, – зазначив Зеленський.

Також президент зауважив, що росія блокує поставки зерна. Через такий продовольчий терор країни вже недоотримали 3 мільйони тон продовольства. 

“На сьогодні більш ніж 150 суден стоять у черзі, щоб виконати контрактні зобовʼязання щодо постачання нашої агропродукції. Це штучна черга. Наші партнери проінформовані – Туреччина, ООН. За час роботи нашої зернової ініціативи через російське гальмування ми недоекспортували близько 3 мільйонів тонн продовольства. А це річний обсяг споживання для 10 мільйонів людей”, – наголосив глава держави.

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ заявили, що Україна не має засобів протидії іранським ракетам

Читайте також: Українські сили деокупували вже 1620 населених пунктів – Офіс президента

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *