Міністр оборони Британії Воллес підтримуватиме кандидатуру Бориса Джонсона на посаду прем’єра (Відео)

Головним суперником Джонсона називають ексміністра фінансів Ріші Сунака

Кандидатуру Бориса Джонсона на посаду глави уряду підтримав міністр оборони Бен Воллес. Він заявив, що сам не буде змагатися за портфель прем’єра, і схилявся б до обрання саме Джонсона. Про це повідомляє “5 канал”.

“Я казав ще минулого разу, що не змагатимуся за посаду прем’єра. Я не готовий до цього. Треба справді хотіти бути главою уряду і добре подумати – чи це робота для тебе. Я відчуваю, що мій сильний бік – працювати у безпековій галузі, тобто бути міністром оборони. Це робота, яку я виконую, і маю намір виконувати і надалі”, – заявив Бен Воллес.

Борис Джонсон є одним із двох фаворитів, яким прогнозують перемогу у боротьбі за посаду прем’єр-міністра. Його головний суперник – колишній міністр фінансів Ріші Сунак. Ім’я переможця стане відомо до 28 жовтня. І це буде вже п’ятий прем’єр Британії за останні шість років. 

Нагадаємо, прем’єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс іде у відставку після шести тижнів роботи на цій посаді. 

Також, Борис Джонсон заявив про свою відставку з посади прем’єр-міністра Сполученого Королівства 7 липня. У своєму зверненні він подякував британцям та звернувся до українців. Наголосив, що Велика Британія допомагатиме Україні стільки, скільки потрібно.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *