Ракета пробила півтораметрову діру в будинку і знищила одну із квартир: наслідки обстрілу Запоріжжя (Відео)

Обласний центр вчергове обстрілювали ракетами протиповітряного комплексу С-300

Ракетний удар по Запоріжжю. За попередніми даними, постраждали п’ятеро людей. Ворожими снарядами пошкоджені житловий будинок, школа та об’єкти інфраструктури. Докладніше про наслідки знає журналіст “5 каналу” Денис Розенков. 

Запоріжці збирають на вулицях металеві кубики – це вражаючі елементи ворожої ракети. Один із дворів усіяний ними вщерть.

“Це ж навряд чи цей вражаючий компонент, він явно не розрахований на якусь там важку техніку. Металеву. Я думаю, це більш вражає цивільну інфраструктуру. Я такі перший раз бачу просто. Такі нам подарунки від “братського” народу”, – каже житель Запоріжжя Андрій.

По Запоріжжю вороги вдарили близько 9-ї ранку. У різних районах міста пролунало шість потужних вибухів.

“Страшно, дуже страшно. Я за два дома була, прибирала, й оце бахнуло, всі перелякані, побігли у підвал. Оце таке”, – каже двірничка Лариса.

Один із ворожих снарядів упав на територію освітнього закладу. Ще один влучив у п’ятиповерхівку. Ракета пробила півтораметрову діру в будівлі, зруйнувавши одну з квартир. Її власник каже, лише два тижні тому вивіз сім’ю – дружину та сина за місто. Тож удома нікого не було.

“Подзвонили сусіди, сказали, що прилетіло в мою квартиру і горить. Що тут пожежа. Я примчався сюди. Слава Богу, пожежі не було”, – розповів власник зруйнованої квартири Дмитро.

Внаслідок обстрілу постраждали п’ятеро людей – це працівники патрульної поліції та цивільний. Їх госпіталізували до медичних закладів міста. Запоріжці вже звикли до сигналів тривоги, але запевняють – це вже не лякає, лише додає люті.

За словами фахівців, вороги обстрілювали обласний центр ракетами протиповітряного комплексу С-300. Попередньо, стріляли з Токмака і Чернігівського району. Кілька ракет не розірвалися – їх прибрали та знешкодили рятувальники ДСНС.

Денис Розенков, Дмитро Дубіна, Запоріжжя, “5 канал”

Читайте також: у Запоріжжі ракета прилетіла у п’ятиповерхівку – розірвало газову трубу та зруйнувало стіну.

Нагадаємо, у Генштабі не виключили можливість повторного наступу з білорусі, утім там зазначили, що тепер метою ворога буде не Київ.

Читайте також: росія перекидає техніку і військових у білорусь: чи готовий лукашенко вступити у війну

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *