“Російський добровольчий корпус”: як громадяни рф воюють у ЗСУ проти окупантів та які завдання виконують (Відео)

До того як пустити на поле бою, новобранців ретельно перевірять на наявність бойового досвіду і чи не агенти вони російських спецслужб

Грузини, казахи, британці, американці, норвежці і росіяни. Іноземці десятків країн долучилися до лав українського війська, щоби протистояти армії загарбників. Далі йтиметься про громадян росії, які вирішили воювати за Україну. Вони створили “Російський добровольчий корпус”, який увійшов до ЗСУ. Хто ці люди, як заслужили довіру українців і які бойові завдання виконують – у сюжеті журналістки “5 каналу” Лідії Середюк.

На формі видніється синьо-жовтий стяг, а цілить у напрямку рашистських загарбників. Це – росіянин, який воює у складі українського війська.

Вони – представники “Російського добровольчого корпусу”, офіційно створеного лише в серпні цього року, на шостий місяць повномасштабного вторгнення рф. Утім, як розповідають, для когось служба розпочалася в лютому 2022-го, а хтось зі зброєю протистояв загарбникам із 2014-го.

“До 24-го вони були в інших підрозділах, були в АТО, на сході. У нас є люди, які були в Донецькому аеропорту, Іловайську, Широкиному, Пісках, Дебальцевому”, – каже боєць російського добровольчого корпусу “Фортуна”.

Були у складі Тероборони та навіть полку “Азов”, який у самій росії визнали терористичною організацією. Взаємодіяли з підрозділами ЗСУ.

“На сьогоднішній день ми виконуємо завдання 98-го батальйону “Азов Дніпро”, 108-ма бригада ЗСУ”, – розповідає боєць російського добровольчого корпусу “Фортуна”.

На відміну від “Легіону Свободи”, який теж у складі українського війська протистоїть загарбникам і може набирати російських військовополонених, у цьому корпусі – лише добровольці, як стверджують самі бійці.

“Ми свідомо робимо цей вибір, ставимо на кон своє життя, здоров’я. Тому що ми вважаємо правильним боротьбу за Україну і, по суті, боротьбу за наше майбутнє”, – розповів боєць російського добровольчого корпусу Rex.

Свої справжні імена приховують. Один із трьох бійців не показує навіть обличчя, прийшов у масці. Так само неговіркі і про кількість людей, які вже долучилися до добровольчого корпусу.

“Склад російського добровольчого корпусу дозволяє виконувати бойові завдання, що співмірні з рівнем роти, скажімо так”, – каже боєць російського добровольчого корпусу “Фортуна”.

Однак до того, як пустити на поле бою, новобранців ретельно перевірять на наявність бойового досвіду і чи не агенти вони російських спецслужб.

“Дуже обережно ставимося до всіх людей, аби не мати проблем, пов’язаних зі шпіонажем, засланими агентами, агентами впливу”, – каже боєць російського добровольчого корпусу “Фортуна”.

А на випадок потрапляння російських добровольців до московського полону вже мають продуманий алгоритм дій.

Перемогою України в війні сподіваються домогтися переламу путінського режиму в росії. А коли зайшлося про територіальну цілісність України, відповіли, що визнають офіційні кордони України на 91-й рік.

Лідія Середюк, Олексій Тищенко, “5 канал”

Дивіться також: Легіон “Свобода росії” зняв “зсередини” свій бій – відео

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *