Перетворити зброю рашистів на витвори мистецтва: “Фонд Порошенка” організував аукціон з трофеями українських військових– сюжет (Відео)

“Фонд Порошенка” обіцяє подвоїти суму, зібрану на аукціоні, яка піде на транспорт військовим

Активісти перетворюють уламки російської зброї на артоб’єкти і збирають гроші на ЗСУ. Аукціон-виставка під назвою “Незламні” стартував 22 жовтня. Його організували низка громадських об’єднань у співпраці з “Фондом Порошенка”. Придбати можна унікальні експонати – це трофеї українських воїнів з поля бою, які розмалювали українські художники. На відкритті аукціону був кореспондент “5 каналу” Юрій Пугач.

У відкритому офісі “Європейської солідарності” незвично людно. Тривають останні приготування і вже за кілька миттєвостей тут розпочнеться виставка-аукціон “Незламні”. Її організовують Всеукраїнська громадська організація “Солідарна Молодь”, громадська організація “Твоя брама” за підтримки “Фонду Порошенка”. Усі виручені кошти підуть на армію.

Усього виставили 15 експонатів. Тут і картини, і каски, і навіть трофейна зброя з поля бою. З них сформували 10 лотів. У кожного експоната є своя історія та авторський малюнок. Для створення інсталяції об’єдналися 9 українських митців. Одна з них – художниця Діана.

“Мої експонати – це гільза-ракета, на ній намальовано велику ляльку-мотанку і також інсталяція “Маки”. Коли я вперше побачила ці уламки – мені було трошки лячно. Тому що я розуміла, що це уламки зброї, якою приїхали вбивати українців. Тому не дуже було приємно доторкатись”, – каже художниця, активістка ВГО “Солідарна Молодь” Діана Дринь.

Та все ж художники зуміли перетворити зброю рашистів на справжні витвори мистецтва, завдяки яким наші воїни будуть відправляти окупантів на концерти кобзона.

“Для грузового буса-спринтера на 68 єгерську бригаду, це Донецький напрямок. Спочатку нам передали перший шолом. Ми знайшли майстра, який нам його розмалював і він дуже довго у нас лежав. Потім нам передавали ще різні штучки з орків і ми вже шукали до кого можна звернутися. Ми зверталися до зірок, до різних партій”, – розповідають керівники громадської організації “Твоя брама” Ольга та Геннадій Наумови.

А таки отримали необхідну допомогу у “Солідарної Молоді” – молодіжного крила Політичної партії “Європейська Солідарність”.

“Ми організували цю виставку разом. Експонати так само ділили разом. Шукали художників. Шукали щось унікальне. Там наші дічвата їздили на фронт і по суті виколупували з танків російських ці уламки для того, щоб їх тут представити на аукціоні”, – розповіла голова ВГО “Солідарна молодь” Дінара Габібулаєва.

Один лот надав особисто і лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко.

“Це дуже крута штука. Називається “аналоговнєт”. Це АК-12. Подарували мені його наша 6 рота нашого 206 батальйону з наших позицій в Херсонській області. За цей тиждень я попрошу наших художників розмалювати його в патріотичні кольори”, – наголосив лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко.

Крім того “Фонд Порошенка” обіцяє подвоїти суму, зібрану на аукціоні. Лоти можна переглянути і придбати на сторінках організацій в інстаграмі та фейсбуці. Триватиме аукціон до 1 листопада. Бо нашим хлопцям вже зараз потрібен транспорт на передовій.

Юрій Пугач та Валентин Стрельцов, “5 канал”

Читайте також: “Все, що залишилось від псковських десантників”: Порошенко передав на благодійний аукціон трофей з Херсонщини

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *