Під конвоєм везуть у Київ: за державну зраду затримали президента “Мотор Січі” Богуслаєва (оновлено) (Відео)

Як повідомляє СБУ, зловмисники налагодили канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора

Колишній власник і почесний президент “Мотор Січі” В’ячеслав Богуслаєв затриманий у Запоріжжі за підозрою в колабораціонізмі та пособництві росії.

Про це повідомляє одразу кілька загальноукраїнських та місцевих ЗМІ із посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Повідомляється, що в суботу, 22 жовтня, в будинку мультимільйонера співробітники СБУ провели обшук – двері довелося відчиняти за допомогою спецзасобів, адже відчиняти правоохоронцям одіозний бьізнесмен відмовився. Нині Богуслаєва начебто під конвоєм везуть із Запоріжжя до Києва.

Зазначається, що слідчі дії  тривають. За державну зраду (ст. 111 ККУ) у воєнний час колишньому регіоналу загрожує довічне ув’язнення. У Службі безпеки пообіцяли оприлюднити певну інформацію щодо ситуації зранку 23 жовтня, передає LIGA.net.

Зауважимо, що у 2019 журналісти видання Bihus.Info заявили, що “Мотор Січ” порушує заборону на експорт до рф, постачаючи деталі для двигунів російській військової техніки.

Оновлення:

Затримання підтвердили у Службі безпеки України. 

“За матеріалами слідства, до оборудки причетне керівництво заводу, розташованого на Запоріжжі. Посадовці діяли у змові з наближеними до кремля представниками російської корпорації «ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для зс рф. Зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни–агресора”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє СБУ, зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора. 

Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів типу:

  • Мі-8АМТШ-ВН “Сапсан”,
  • КА-52 “Алігатор”,
  • Мі-28Н “Нічний мисливець”.

Встановлено, що відповідні зразки армійської авіації загарбники масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну. Це підтверджено численними фактами знищення цих ворожих бойових вертольотів нашими захисниками.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/SBUkr/5482″]

Як вказує журналістка Ірина Ромалійська, президент підприємства давно відомий проросійськими поглядами – на своїх підприємствах відмовлявся вивішувати український прапор, постачав деталі на росію, а ще “напряму спілкувався з їхніми спецслужбами”.

Також нагадаємо, що вже кілька років тягнеться міжнародний скандал щодо купівлі Китаєм одного з найбільших світових виробників двигунів для авіатехніки, а також промислових газотурбінних установок. У грудні 2019 року В’ячеслав Богуслаєв, який довгий час одноосібно контролював ПАТ “Мотор Січ”, підтвердив продаж акцій підприємства китайським компаніям.

Проти цієї угоди виступила влада США, яка бачила в цьому загрозу національній безпеці Сполучених Штатів. Вашингтон навіть вніс у чорний список китайського інвестора “Мотор Січі” – компанію Skyrizon, пов’язану із китайською армією. Пізніше щодо неї також запровадила санкції й Україна в особі Ради нацбезпеки та оборони. А в 2021 році авіавиробника було націоналізовано.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *