Прогриміло поблизу приватного сектору: росіяни ракетами вдарили по Волині – наслідки обстрілів (Відео)

За даними міського голови Луцька, руйнувань зазнали кілька будинків

На Волині росіяни били по об’єктах енергетичної інфраструктури у Луцьку та Ковелі. По Ковелю – двічі за день. Попередньо, це були ракети Х-101. Без електропостачання і води опинилися кілька населених пунктів області. За даними голови військової адміністрації Юрія Погуляйка, обійшлося без загиблих. Деталі – в репортажі кореспондентів “5 каналу”.

Ракетами по Луцьку та Ковелю росіяни вдарили о 9-й ранку. На місце “прильоту” прибули всі екстрені служби: поліція, рятувальники, лікарі. Медики невідкладної допомоги були одними з перших. Ушпиталили чоловіка з опіками.

“Були уражені 1-2 ступінь кисті та голова. Середнього ступеня важкості його стан, в свідомості, відносно задовільний”, – розповів фельдшер Василь Самусь.

Прогриміло тричі поблизу приватного сектору Луцька. В Олександра – будинок у кількох сотнях метрів від епіцентру.

“Повилітали деякі вікна і деякі осколки познаходив. З арматури. Та й все. Земля добре здригнулася і хата. Злякалися, чому ж не злякалися. Діти менші, маленькі”, – каже житель Луцька Олександр.

Зачепило також гаражний кооператив неподалік від місця обстрілу.

“Гаражі пошкоджені, звісно пошкоджені. Там, фактично, більшість гаражів пошкоджені. Повідкривало двері, покрівлі”, – розповів мешканець Луцька Анатолій.

За даними міського голови Луцька, руйнувань зазнали кілька будинків. Власники одного з них щойно завершили ремонт. Нині комунальники міста працюють над відновленням послуг.

“Прильот, за попередньою інформацією, здійснений трьома ракетами Х-101. Об’єкт енергетики фактично повністю знищений, наразі про його відновлення не йдеться. Щодо відновлення електроенергії і води – як тільки буде інформація, будемо повідомляти. Всі котельні зупинені, тролейбуси також не працюють у зв’язку з відсутністю електроенергії”, – розповів міський голова Луцька Ігор Поліщук.

Багато роботи у пожежників.

“Працювали рятувальники з повітряними, повітряно-пінними і водяними стволами для ліквідації цих складних пожеж”, – каже речник ДСНС Володимир Нестеров.

Протягом дня водопостачання у Луцьку відновили, до кінця доби планують це зробити і в Ковелі. Коли всі волиняни будуть зі світлом – місцева влада поки що не прогнозує. 

Олег Ткачук, Луцьк, “5 канал”

Нагадаємо, від самого ранку всю Україну накрила повітряна тривога. росія продовжує тероризувати українців та закидати нашу країну ракетами.

Так, у Луцьку ракетний удар рашистів знищив об’єкт енергетики.

Як повідомляв 5.ua, у Генштабі опублікували втрати ворога.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *