“росіяни часто звинувачують інших у тому, що планують самі”: реакція МЗС та ОП на наклеп шойгу щодо “брудної зброї” (Відео)

Це чергова брудна спроба виправдати російський геноцид українського народу

міністр оборони рф сергій шойгу цинічно оббріхує Україну, заявляючи, що українська сторона начебто хоче влаштувати провокації на своїй території і використати “брудну бомбу”. На такі заяви вже відреагував радник голови Офісу президента Михайло Подоляк та очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

Голова МЗС наголосив, що Україна дотримується Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, не має у кишені жодних ядерних бомб та не планує їх мати та зауважив, що росія часто вішає на інших те, що планує зробити сама. Тож такі висловлення шойгу є небезпечним сигналом.

“Брехня росії про нібито плани України застосувати “брудну бомбу” настільки ж абсурдна, наскільки небезпечна. По-перше, Україна є відданою стороною ДНЯЗ: ми не маємо жодних “брудних бомб” і не плануємо їх мати. По-друге, росіяни часто звинувачують інших у тому, що планують самі”, – написав Кулеба у твітері.

Натомість Михайло Подоляк порівняв звинувачення у розробці “брудної бомби” з відомим російським фейком про те, що Україна розводить бойових голубів. Він додав, що це чергова брудна спроба виправдати російський геноцид українського народу.

“Що ми чули від росії раніше? Звинувачення у нацизмі, розробці ЯЗ та підготовці бойових голубів. Усе це абсолютна брехня. Що ми чуємо зараз? “Брудна бомба”, “підрив дамби”. Теж брехня. Немає ніякої “брудної бомби”. Є лише брудні спроби виправдати очевидний російський геноцид новим фейком”, – написав Подоляк у твітері.

Нагадаємо, що 21 жовтня міністр оборони США Ллойд Остін обговорив телефоном ситуацію в Україні з Резніковим та шойгу.

Як відомо, Ллойд Остін вдруге за тиждень провів телефонну розмову з міністром оборони рф сергієм шойгу. Однією з тем обговорень стала війна в Україні. 

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *