Захід відреагував на закид шойгу про “брудну бомбу”: США, Франція й Британія відкидають будь-який привід рф для ескалації війни (Відео)

США, Британія і Франція спільно відкинули брехню росії та висловили рішучість продовжувати підтримувати Україну

Глави зовнішньополітичних відомств США, Франції й Британії виступили зі спільною заявою, засудивши брехливі спроби росії звинуватити Україну в готовності застосувати “брудну бомбу” на власній території й підтвердивши непохитну підтримку України. Текст спільної заяви оприлюднений у ніч проти понеділка на офіційному вебсайті Держдепартаменту США.

“Ми, міністри закордонних справ Франції, Сполученого Королівства й Сполучених Штатів, знову заявляємо про нашу непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України на тлі поточної агресії рф. Ми як і раніше сповнені рішучістю підтримувати зусилля України щодо захисту її території стільки, скільки це буде потрібно”, – наголошується у документі.

Також у заяві йдеться про те, що глави міністерств оборони цих трьох західних країн раніше поговорили з міністром оборони росії сергієм шойгу на його прохання.

У заяві також підкреслюється: всі три країни висловили єдину позицію, а саме, що “відкидають відверто брехливі твердження росії про те, що Україна готується застосувати брудну бомбу на власній території”. Крім того, західні країни попередили рф, що викриють будь-яку спробу кремля використати ці звинувачення як привід для ескалації.

“Ми також відкидаємо будь-який привід для ескалації з боку рф”, – наголошується у заяві.

Як повідомляв 5.UA, у неділю міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з главою Держдепартаменту США Ентоні Блінкеном фальшиві наративи рф про “брудну бомбу”, а також про поставки в Україну засобів ППО.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *