Майже всі понтонні переправи через Інгулець та Дніпро москолота вже втратила – Гуменюк (Відео)

Усе тому, що Збройні сили України тримають їх під вогневим контролем

Загарбники не можуть повноцінно використовувати альтернативні переправи на Херсонщині. Усе тому, що українські захисники тримають їх під вогневим контролем. Про це в етері марафону “Незламна країна” на “5 каналі” повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Додає, що майже всі понтонні переправи через Інгулець та Дніпро москолота вже втратила. 

“Вони взагалі з ризиком для життя можуть бути використані. Там дуже небезпечне їх створення і поєднання, яке критичне для такої кількості транспорту. Воно уповільнене відповідно через це. Штурмова погода: вітри і хвилювання Дніпра теж не дозволяють повноцінно використовувати. Тому вони розгублені через те, що вони не можуть ні підтягнути логістику на правий берег, ані швидко евакуюватися з правого на лівий. Саме тому вони використовують мирне населення, яким і оточують свої військові вантажі для переправки з одного берега на інший”, – пояснила Гуменюк.

Нагадаємо, ЗСУ за добу відбили ворожі атаки біля 11 населених пунктів, зокрема біля Бахмута.

Як відомо, 23 жовтня силами та засобами протиповітряної оборони Повітряного командування “Південь” Повітряних сил на Миколаївщині знищено 11 ворожих дронів, ще три Shahed-136 збито іншими підрозділами Сил оборони.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *