росіяни здаються у полон, а в розвідці кажуть, що втеча окупантів з Херсону ‒ ілюзія: як минув 243 день повномасштабного вторгнення (Відео)

За останню добу наші Збройні сили ліквідували ще 470 окупантів

Терористична москва на зв’язку. міністр нападу росії шойгу подзвонив голові оборонного відомства Великої Британії. І розповів чільнику Міноборони країни ‒ членкині НАТО, нібито Україна може вдатися до провокацій і використати на своїй же території так звану “брудну бомбу”. Це суміш вибухівки і радіоактивних матеріалів. До того аналогічну побрехеньку посіпака путіна переповів міністрам оборони США, Франції та Туреччини. А в понеділок кремлівські бункерні фантазії рознесли й інші вбивці в погонах.

Натомість країни-партнерки України відкинули вигадки росії і заявили: й надалі рішуче підтримуватимуть Україну. Міністри закордонних справ США, Франції та Британії виступили зі спільною заявою. У ній засудили дії кремля, а ще попередили білокам’яну: знайти черговий привід для ескалації війни не вдасться. У відповідь на російську брехню міністр оборони України Олексій Резніков запросив до України моніторингові місії ООН і МАГАТЕ. А ще закликав дотримуватися 4 пункту Будапештського меморандуму.

“Щодня українська армія визволяє нашу землю від російського бруду. Думка про “брудну бомбу” нам огидна. Запрошуємо моніторингові місії ООН і МАГАТЕ відвідати Україну. Світ має дати відповідь на ядерний шантаж росії. Вимагаємо дотримання пункту 4 Будапештського меморандуму”, ‒ зазначив міністр оборони України Олексій Резніков.

А міністр закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно запропонував МАГАТЕ направити експертів на ядерні об’єкти України, щоб спростувати нісенітниці про “брудну бомбу”.

“У розмові з гендиректором Рафаелем Гроссі я офіційно запросив МАГАТЕ негайно надіслати експертів на мирні об’єкти в Україні, які рф брехливо описує як місця розроблення “брудної бомби”. Він погодився. На відміну від росії, Україна була і залишається прозорою. Нам немає чого ховати”, ‒ наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

А от декому з російських пропагандистів, яким подобається виправдовувати злочини російських солдатів в Україні, схоже, доведеться сховати язика за зубами. Ведучий кремлівського пропагандистського зливного бачка “раша тудей” антон красовський, який після атаки на Київ 10 жовтня грозився танцювати в піжамі з написом “армія росії”, запропонував своєму співрозмовнику, письменнику-українофобу сергію лук’яненку, топити в річці українських дітей, які вважають, що їхня земля окупована. Ось такий він, лібералізм по-російськи. Далі ‒ більше: красовського спочатку відсторонили від телепомийки. А згодом ротом головної пропагандистки симоньян і речниці лаврова заходилися захищати.

Головна ж пропагандистка каналу “раша тудей”, який дев’ятий рік поспіль плодить фейки проти українців, почала розмірковувати, чому російські злочинці вдерлися на чужу територію. Про псевдоцінності росіян далі кремлівських каналів не чути. От уже й частково мобілізовані обізвалися: скаржаться, що путін та шойгу кинули їх напризволяще.

За останню добу наші Збройні сили ліквідували ще 470 окупантів, 6 танків, 11 бойових броньованих машин, 6 артилерійських систем, 1 реактивну систему залпового вогню, 9 безпілотників, 5 одиниць автомобільної техніки та одну одиницю спецтехніки. А ще у понеділок на Херсонщині повітряні сили ЗСУ за пів години збили 2 російські ударні вертольоти Ка-52.

росіяни не збираються йти геть з Херсону, натомість лише створюють таку ілюзію через повідомлення у ЗМІ. Про це в інтерв’ю “Українській правді” заявив голова української розвідки Кирило Буданов. Каже, що насправді окупанти завозять до окупованого українського міста нові військові підрозділи та готуються до оборони. А ще змушують цивільних людей полишати свої домівки. У місті відключили мобільний зв’язок та інтернет.

На Херсонщині українські військові визволили від російського чобота вже понад 90 населених пунктів. Про це розповіли в Міноборони. А військовослужбовці, які працюють на цьому напрямку, показують журналістам свій побут в облаштованих бліндажах і кажуть ‒ щохвилини готові дати відсіч російським загарбникам.

“Настрій бойовий. Пошвидше вже хочеться дійти до Херсону! І потім на Крим помаленьку!”, ‒ підсумував військовослужбовець “Шериф”.

Ганна Рибалка, “5 канал”

Читайте також: Коли повернемо Крим, Керченський міст перестане існувати – Буданов

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *