“Ракетами вони намагалися знищити наш штаб”: як у ЗСУ спланували і втілили Харківський бліцкриг – Череватий (Відео)

На Харківщині діяли всі види сухопутних військ

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська і речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий обговорили, як відбувалося визволення Харківщини.

“Операція на Харківщині ретельно продумувалася в максимально скритних умовах. Все ховалося від ворога. І наскільки ворог розумів небезпечність нашого керівництва, яке керувало цією операцією, що декілька разів ракетними ударами вони намагалися знищити штаб наш. І дякувати Богу, що це їм не вдалося. І ці люди, які планували цю операцію, вони змогли це зробити. І колись історія назве всіх поіменно і буде все розказано докладно”, – говорить Череватий.

Речник Східного угруповання ЗСУ говорить, що там діяло досить велике угруповання, але воно не в рази перебільшувало угруповання ворога. Там більше було взято майстерністю і досягнуто якістю виконання цієї операції.

Череватий розповідає, що на Харківщині діяли всі види сухопутних військ, танки, піхота, армійська авіація. Діяла національна гвардія, прикордонники, ТрО. Кожен знав своє місце в строю, кожен дуже яскраво і потужно вписав своє ім’я і своїх підрозділів і своїх видів військ. І саме ця синергія і взаємодія та правильне виконання команд дали змогу блискавично провести цю операцію. І її вже вивчають західні аналітики.

“І цікавий факт для мене особисто, коли я спілкувався з учасниками операції, що одна з бригад у більшості своїй була саме з Харківщини. Бо роспропаганда ж малювала, що нібито східна Україна хоче воз’єднатися з росією, а є західняки-бандерівці і центр, які і воюють в ООС. І я був здивований, що одна із Харківських бригад, які там потужні саме вихідці з Харківщини. Там були дівчата і хлопці, танкісти, піхота, які йшли вперед і визволяли саме свою землю, в тому числі свою малу батьківщину. Було таке, що хтось із військових відправив дітей у Балаклію і Куп’янськ до бабусь, і туди зайшли рашисти. Тобто батько воює, а там його син. І нині крутіше від цих людей, які визволили свою землю, я не знаю, хто туди може піти і забрати цю землю. Неймовірні люди. Порівняти хіба можна з Ізраїлем, та й то крутіші”, – говорить речник Східного угруповання ЗСУ.

Дивіться повний випуск програми із речником Східного угруповання ЗСУ Сергієм Череватим:

Читайте також: “окупанти ще у квітні замінували Каховську ГЕС”: у ГУР розповіли про ситуацію на станції та про те, що рф готує теракти

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *