Бувають і неординарні замовлення: як черкаські барбери безкоштовно стрижуть поранених військових ‒ сюжет (Відео)

Військові найчастіше просять підстригти коротко або напівбоксом

Стильні зачіски для захисників. У Черкасах барбери безплатно стрижуть поранених військових у госпіталі. Роблять це, щоб подякувати військовим за захист та допомогти їм привести себе до ладу.

У палаті барбера вітає військовий з позивним “Старий”. З вогнепальним пораненням тут лежить уже два тижні. Служить ще від початку березня, пішов добровольцем. Каже, у лікарні вже заріс, а от у зоні бойових дій сам був за барбера, стриг товаришів машинкою. А барбершопом були окопи та ліс. Але, говорить, під обстрілами за стрижку думаєш найменше.

“Хлопці буває таке, що по місяцю не стрижуть і по два. Якшо ми виходимо на “нульові” позиції, то буває таке, шо нам нема коли навіть вмитися, як кажуть, живемо, як і працюємо, поки є можливості відпрацювати, відпрацювавши, виходимо в більш спокійні місця і тоді вже займаємося своїм особистим”, ‒ розповідає військовослужбовець “Старий”.

Просить обстригти коротко, так зручніше. В середньому одного військового барбер стриже пів години і переходить в іншу палату. Тут на нього вже чекають. Бо схожий із казковим персонажем ‒ каже військовий. У лікарню на Черкащині він потрапив з уламковими пораненнями. Говорить, з ушкодженою ногою піти постригтися ніяк, тож змушений бути трохи кудлатим. А на передовій не до стильних зачісок, але наші військові після важких вилазок обов’язково приводять себе до ладу.

“Самі маємо тримери та деколи стрижемо один одного. Немає часу стежити за стрижкою, взагалі немає, зараз інші цілі, визволяємо нашу Батьківщину”, ‒ наголосив військовослужбовець “Грінч”.

Сьогодні військових стриже барбер Михайло, приходить у госпіталь з колегами по черзі, коли мають вихідні. В середньому це раз на тиждень. Каже, гарна стрижка додає снаги.

“Змінює вираз обличчя, можна сказати, це впливає і на настрій сам, тому що зі стрижкою, одяг, дає впевненість в усьому, а коли ти впевнений, то і в бій не страшно. Кожен допомагає на будь-якому фронті, не тільки донати, можна своїми руками допомагати”, ‒ запевнив барбер Михайло Котенко.

Військові найчастіше просять підстригти коротко або напівбоксом, але бувають і неординарні замовлення. Організатори ‒ благодійний фонд “Миколи Бабака”. Координаторка Вероніка розповідає: хотіли допомогти військовим бути стильними навіть у лікарняних палатах. А ще так подякувати за захист. У госпіталі їхню ініціативу підтримали.

“Перебуваючи тут, вони позбавлені таких якихось речей елементарних, яких ми всі, перебуваючи в лікарні, потребуємо. Різні поранення і часто це поранення нижніх кінцівок і хлопцям фактично важко піти знайти перукарні і постригтись як вони хочуть, тому подумали, що доречно приходити до них прямо в палату”, ‒ зауважила представниця благодійного фонду “Миколи Бабака” Вероніка Ганєчко.

Військові зізнаються, увага дуже приємна, а стрижки гарні. Але довго ходити з такими не вийде, після лікування повернуться на війну, допомагати побратимам, бо там гаряче. До барбера підуть неодмінно ще, після перемоги.

Яна Лимаренко, Олександр Лісовий, Черкаська область, “5 канал”

Читайте також: Буржуйки, генератори та протизастудні ліки: волонтери в Черкасах відкривають новий помічний сезон – сюжет

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *