Шольц оголосив про “план Маршалла XXI століття” для відбудови України: що відомо (Відео)

Інвестиції в Україну ‒ це внесок у розвиток майбутнього члена Євросоюзу

Створити “фінансовий Рамштайн” для України закликав президент України Володимир Зеленський. Він виступив на Міжнародній експертній конференції з питань відновлення, відбудови та модернізації України, яка відбувається в Берліні, передає “5 канал”.

Президент наголосив, що відбудова України має розпочатися вже зараз. На відновлення критичної інфраструктури наша держава потребує 17 мільярдів доларів. Для цього пропонує започаткувати координаційну платформу за участю держав і міжнародних фінансових інституцій. Київ також просить допомогти покрити дефіцит державного бюджету розміром 38 мільярдів доларів. Це зарплати вчителів, лікарів, соціальні виплати, пенсії.

Інвестиції в Україну ‒ це внесок у розвиток майбутнього члена Євросоюзу, наголосив Зеленський. Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що потрібно скласти “план Маршалла” для України й не лише відбудувати все, як було, а й модернізувати і зміцнити нашу державу. А голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн запевняє ‒ міжнародна координаційна платформа для відновлення України має запрацювати до кінця року або на початку наступного.

“Я вірю, що вже зараз можемо ухвалити рішення про заснування “фінансового Рамштайну” для підтримки нашої спільної стабільності за аналогією з “оборонним Рамштайном”, який уже функціонує. Нам потрібна фінансова координаційна платформа, яка об’єднає й скерує всі зусилля, що спрямовані на відбудову нашої країни після бойових дій. Потрібна консолідація ‒ чітке й своєчасне спрямування ресурсів. Ми розробили прозорий план першочергових кроків у відбудові ‒ це те, що необхідно Україні буквально для виживання”, ‒ зазначив Зеленський.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц ствердив: “Зараз на карту поставлено ніщо інше, як новий “план Маршала ХХІ століття”, завдання поколінь, яке має початися вже зараз. Зобов’язання Європейського Союзу перед Україною як майбутнім членом ЄС ‒ одне з найбільш значущих геополітичних рішень нашого часу. Наші глобальні зусилля з відбудови України та допомоги у процесі приєднання до ЄС істотно зміцнять і саму Україну, і всю Європу”.

“Україні потрібна швидка реабілітація. Уже зараз. Поки росія навмисно й цілеспрямовано атакує цивільну інфраструктуру з дуже чіткою метою: позбавити чоловіків, жінок і дітей води, електрики й тепла з наближенням зими. Це акти тероризму, росія намагається паралізувати Україну. Але ми цього не дозволимо. Я працюю з державами ЄС, щоб разом щомісяця надавати Україні до півтора мільярда євро допомоги”, ‒ підсумувала президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Подробиці дивіться у відео “5 каналу”

Читайте також: Німеччина якнайшвидше передасть Україні ще три комплекси ППО IRIS-T – Шольц

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *