“Новий план Маршалла XXI століття”: що пропонують Шольц та Урсула фон дер Ляєн для відбудови України (Відео)

ЄС не лише допоможе відбудувати міста України, грошима підтримають важливі економічні реформи

70 років тому за американським планом Маршалла розпочали відновлення знищеної нацистами Європи. За іронією долі, сьогодні такий план уже Німеччина готує для відбудови України. Європейські лідери висловили готовність закласти фундамент для довгострокової реконструкції нашої держави. “Завдання на покоління” – саме так називають план у ЄС. Основна задача – не просто відновлення знищеної інфраструктури, а модернізація та зміцнення України.

“Зараз на карту поставлено ніщо інше, як новий план Маршала XXI століття, завдання поколінь, яке має розпочатися вже зараз. Зобов’язання Європейського Союзу перед Україною як майбутнім членом ЄС – одне з найбільш значущих геополітичних рішень нашого часу. Знищені домівки та дороги мають бути відбудовані, а підприємства відновлені. На реалізацію цієї місії підуть покоління. Цей процес треба підготувати та добре продумати. Це план Маршалла, тільки цей план орієнтований на Україну”, – наголосив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

ЄС не лише допоможе відбудувати міста України. Грошима підтримають важливі економічні реформи. Попри амбітний план, Європейський Союз готовий також підтримувати Україну найближчим часом.

“Ми чітко переконані, що активні інвестиції необхідні, це в інтересах України. Ми регулярно обговорюємо на рівні Європи, що відбудову потрібно об’єднати з економічними реформами – це найкращий шлях до стандартів ЄС. Я працюю з державами альянсу, щоб разом щомісяця надавати Україні до півтора мільярда євро допомоги”, – пояснює президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

росія знищує українську критичну інфраструктуру напередодні зимових морозів, визнають в ЄС. Такі терористичні акти держави-агресорки повинні тільки наштовхнути Європу продовжувати підтримку України як фінансово, так і в плані озброєння, каже на конференції прем’єр України.

“На жаль, ми втратили понад 40% ВВП нашої економіки цього року, а росія продовжує дотримуватися терористичної стратегії та знищувати нашу енергетичну інфраструктуру. Що стосується зброї, то ми відчуваємо серйозну європейську підтримку в цьому, наші солдати здобувають навички в Німеччині. Проте нам треба більше зброї, нам треба більше снарядів, щоб перемогти у цій війні. Ми будемо дуже вдячні, якщо ми їх отримаємо”, – сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Нові ракетні обстріли мирних міст України не змінили підтримку ЄС. Відбудовуючи Україну, Європа водночас наближає її до вступу в євроспільноту, каже канцлер Німеччини. План Маршалла – це новий початок для України, а для росії він обернеться ганебним кінцем.

Антон Кучеренко, “5 канал”

Нагадаємо, вже у жовтні від США очікувалася передача Україні перших установок ППО NASAMS. У НАТО пообіцяли передати “сотні пристроїв” для боротьби з ворожими дронами. Від Іспанії надійдуть пускові установки ППО HAWK. А Португалія передасть Україні шість радянських гелікоптерів “Камов”.

Як повідомляв 5.UA, Німеччина передасть Україні більше РСЗВ MARS та гаубиць PzH 2000. Перша німецька система ППО IRIS-T прибула до України 12 жовтня. Через кілька днів цей ЗРК вже продемонстрував перші результати роботи в Україні.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *