Наш Бог переживає

Роздуми над Словом Божим на четвер ХХХ звичайного тижня, рік ІІ

 

 

Каплиця Dominus Flevit — «Господь заплакав» — одне з тих місць, які заворожують своєю красою і водночас спонукають до задуми. Вона розташована на схилі Оливної гори, її вікно відкриває прекрасну панораму Єрусалима. Панорама неповторна. Ту каплицю архітектор Антоніо Барлуцці збудував у формі сльози — тут Ісус заплакав (пор. Лк 19, 41), дивлячись на це місто…

У Євангеліях не так часто говориться про емоції Спасителя. Він сильний, Він чудотворець, Він прекрасно проповідує. Але наш Бог також і плаче, переживає! Йому говорять про спроби Ірода схопити Його, і Христос не боїться: називає царя лисицею, передбачає свою насильницьку смерть. Без емоцій. А коли говорить про Єрусалим, то починає переживати. Більше уболіває над цим містом, ніж над собою. Ось яка Його любов!

Так Ісус переживає за мене, так Ісус прагне мого спасіння, так Ісус переживає за мій відхід з‑під опіки Божих крил (пор. Пс 91).

Господи Ісусе, нехай Твоя любов проникає в глибину мого серця, щоб я щораз більше розумів її та відчував і не відходив з тіні Твоїх крил.

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *