Україна потребує від $3 до $5 млрд підтримки на місяць ‒ МВФ (Відео)

Додаткові витрати знадобляться на відновлення інфраструктури

Кращий сценарій ‒ 3 мільярди, гірший ‒ 5. Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва поділилася планами щодо фінансування України та співпраці з українським урядом, передає “5 канал”.

Фонд планує допомогти зі створенням платформи для структурованого фінансування України, щоб гроші Київ отримував своєчасно і гарантовано. Нині розглядають різні сценарії ‒ повільного або прискореного розвитку. МВФ прогнозує дефіцит бюджету в Україні в 2023 році орієнтовно 3 мільярди доларів щомісяця. Але додаткові витрати знадобляться на відновлення інфраструктури. А якщо руйнування будуть більшими, то може знадобитися і 5 мільярдів, наголошує Георгієва.

“Що швидше закінчиться війна, то швидше Україна відновиться. І знову хотіла би наголосити, що Міжнародний валютний фонд націлений підтримувати Україну зараз та наступного року. З українськими інституціями ми проаналізували, що кращим сценарієм буде 3 мільярди, гіршим ‒ 5 місячного фінансування України в 2023-му. Проте я закликаю зосередитись на нагальних потребах країни”, ‒ повідомила директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва.

Читайте також: Україна отримала $1,3 мільярда екстреного фінансування від МВФ – на що їх спрямують

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *