Кардинал Паролін: молімося за мир у Вірменії, Україні та в світі

Державний секретар Святого Престолу очолив Святу Месу з нагоди 30-річчя дипломатичних стосунків між Святим Престолом і Вірменією.

«Молімося за мир у Вірменії, просімо про мир в Україні та в усьому світі. Всі ми покликані оновлювати наші щоденні зусилля, спрямовані на те, щоб бути засобами миру». Так сказав кардинал П’єтро Паролін, Державний секретар Святого Престолу, під час Святої Меси за мир у Вірменії. У вівторок, 25 жовтня 2022 р., він очолив богослужіння у базиліці Santa Maria Maggiore з нагоди 30-річчя встановлення дипломатичних стосунків між Вірменією та Святим Престолом. На богослужінні був присутній міністр закордонних справ Вірменії, повідомляє Vatican News.

 

 

У молитві за мир під час цього богослужіння, як зазначив кардинал Паролін, провідником був «великий святий Вірменської Церкви Григорій Нарекаці, пам’ять якого Папа Франциск вписав також до загального Римського календаря» та проголосив його Учителем Церкви. «Його можна також назвати “Учителем миру”. Ось що він писав у надзвичайній книзі, про яку мені подобається думати як про “духовну конституцію вірменського народу”: Згадай, [о Господи,] про тих, які серед людського роду є нашими ворогами, але для їхнього добра: зверши в них прощення та милосердя. […] Не винищуй тих, які завдають мені укуси, а переміни їх! Викоріни порочну земну поведінку та вкорени добру в мені та в них (Книга Ламентацій, 83, 1-2)» — процитував кардинал слова Папи Франциска, сказані в Єревані під час Апостольського візиту у 2016 році.

 

Папа Франциск і католикос усіх вірмен Гарегін ІІ випускають голубів миру. 2016 рік.

 

«Сьогодні, — додав кардинал Паролін, — ввіряємо нашу молитву заступництву Пречистої Діви Марії, Цариці Миру, яку тут вшановують як Salus Populi Romani (Спасіння римського люду)». Цими днями Кавказом подорожує мандрівна статуя Пресвятої Богородиці з Фатіми. Це паломництво, за словами кардинала, покликане сприяти примиренню та «віянню вітрів миру в регіоні».

 

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *