Ядерні стрільби кремля і “брудна” інформаційна бомба – головне з 245-го дня повномасштабної війни (Відео)

Певне сповільнення на півдні – пов’язано з погодними умовами, заявив Резніков

росія продовжує шантаж. кремль провів ядерні навчання з відпрацюванням ударів стратегічною зброєю масового ураження. шойгу відзвітував: пуски відбулися з морських, наземних та повітряних засобів. Залучили ракетоносії Ту-95, цілили ракетами з підводних човнів та випробували міжконтинентальну балістичну ракету “Ярс”. У США зауважили: попри агресію та безвідповідальні заяви щодо ядерних загроз, москва, в межах зобов’язань, попередила про ядерні стрільби.

“Хоч росія і бере участь у неспровокованій агресії та здійснює безрозсудну ядерну риторику, ці заходи сповіщення гарантують, що нас не застануть зненацька, і зменшують ризик неправильного сприйняття”, – зазначив речник Держдепу США Нед Прайс.

“Так, США були повідомлені. І, як ми наголошували раніше, це звичайні щорічні російські навчання. Тож росія дотримується своїх зобов’язань щодо контролю над озброєннями та щодо прозорості. Це те, за чим ми і надалі стежитимемо”, – сказав речник Пентагону Патрік Райдер.

Тут ядерні навчання – тут ядерні погрози. міністр нападу рф вирішив розповісти казки про вигадану українську “брудну бомбу” тепер Китаю та Індії. До книжкового клубу поціновувачів фантастики вирішив долучитися і путін.

Світ добре усвідомлює російську брехню. І готовий до реагування. Президент США, відповідаючи на запитання щодо підготовки кремлем провокацій з використанням брудної бомби був лаконічним. Але натякнув путіну, що на будь-який хибний крок росії – буде відповідь.

“Дозвольте мені просто сказати, що росія зробила б неймовірно серйозну помилку, якби застосувала тактичну ядерну зброю. Я поки що не можу гарантувати, що це підготовка операції під чужим прапором. Не знаю. Але це було б серйозною, серйозною помилкою”, – заявив президент Джо Байден.

Поширюючи ядерні плітки, ворог хоче припинити поставки західної допомоги до України. Такої думки міністр оборони Олексій Резніков. В інтерв’ю телеканалу Fox News говорив і про український контрнаступ. Зауважив, що певне сповільнення на півдні – пов’язано з погодними умовами. А ще наголосив, що попри всі заяви окупантів, має сумнів, що вони справді готові до протистояння із ЗСУ в самому Херсоні.

“Чесно кажучи, я не вірю, що росіяни влаштують кампанію з вуличними боями, тому що для них це не є помічним. Ви знаєте, що ми контролюємо всі мости через Дніпро, зокрема, і за допомогою американських ракетних систем, як-от HIMARS. І для них це реальний ризик залишитися в Херсоні, тому що вони не матимуть шансу втекти, як вони це зробили на харківському напрямку, наприклад в Ізюмі чи інших містах. Тому я вважаю, що для них дуже ризиковано опинитися в такому казані. Я думаю, що вони втечуть”, – наголосив міністр оборони Олексій Резніков.

І поки росіяни не втекли, вони матимуть щоденний клопіт із раптовими вибухами в раптових місцях. Нове виття від загарбників у Херсоні – буцімто, українські диверсанти хотіли захопити арсенал у будівлі окупованого главку поліції – тож поцілили приміщення із гранатомета.

Чи є ліквідовані окупанти – невідомо. Але відомо, скільки росіян стали гарними минулої доби на фронті. Тож ліквідовано ще 480 окупантів, знищено 17 російських танків і 30 бойових броньованих машин, 12 артилерійських систем і 2 реактивні системи залпового вогню, 22 одиниці автомобільної техніки, дві системи ППО і 7 безпілотників.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: в Україні вперше збили російську ракету завдяки додатку “єППО”.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *