Невидимі бійці фронту: як українські розвідники нищать москолоту під Бахмутом – ексклюзивний репортаж (Відео)

Нині росіяни на цей напрямок кидають усі можливі ресурси живої сили

Кожен їхній бойовий вихід – це рух по гострому лезу передової. Обличчя закриті балаклавами. Екіпірування і спорядження підігнані до міліметра. Мінімум зайвих рухів. Вони впевнені та спокійні, хоча за лічені метри від невидимих бійців фронту – ворог.

“У нас завдання відрізняються трохи від піхотних. Ми працюємо більше за переднім краєм. За лінією зіткнення, ми там працюємо. Десь близько біля ворога. Заходимо на позиції ворога, знищуємо, зачищаємо, розвідуємо”, – розповідає військовослужбовець бригади швидкого реагування НГУ Євген.

Розвідники – це очі та вуха війська. Їх не видно, але вони вміло виконують завдання. За часів війни їхні навички та професійні вміння бути непомітними для ворога – безцінні. Адже інформація, здобута за лінією фронту, може змінити хід важливих бойових операцій.

“Насправді людина боїться невідомості. Якби кожна людина знала, що на неї чекає за порогом, то страху не було б. Тому, чим більше ти знаєш, тим менше ти боїшся. Для цього розвідка і потрібна, щоб не боялися, щоб більше знали”, – пояснює “Кулеметник”.

Аби виконати бойове завдання і залишитися непоміченими, група розвідників, яка висувається, має діяти, як один організм. Кожен чітко знає своє завдання.

“Все поглядом, жестом. Настільки злагоджений колектив у нас”, – каже Євген.

“Гра інтелекту. Треба щоразу нешаблонно діяти. Думати треба і відчувати ситуацію, чуйка має бути. Чим напруженіша йде ситуація, тим ти більше відчуваєш. У тебе ніби скрізь очі, не знаю, як пояснити. Відчуваєш, ось тут треба увагу, ось тут”, – зауважує “Кулеметник”.

Нині підрозділ розвідників Бригади швидкого реагування Нацгвардії виконує завдання на Бахмутському напрямку. Надзвичайних зусиль росіяни докладають, аби захопити місто Бахмут. Важкі бої точаться тут уже кілька місяців. Та все безуспішно для окупантів.

“Під Бахмутом зараз стоїть “вагнера”. Вони більше підготовлені, на їх підготовку, видно, витратили більше часу”, – вважає “Жим”.

“Ми ж теж бачимо там по спорядженню, по їхніх діях, що вони роблять. Ну, ми думали, що вони більш потужні. Окремі підрозділи якісь, штурмові більш-менш і розвідка більш-менш у росіян. Але ж сточились об нас”, – відзначає армієць.

Нині росіяни на цей напрямок кидають усі можливі ресурси живої сили. Хлопці розповідають: тут і кадрові, і мобілізовані, і зеки, яких збирали по всій федерації. Кількість противника бійців не лякає. Кажуть, підготовка в українських воїнів значно ліпша. А у прямому контакті з ворогом спрацьовує ще й внутрішня мотивація захищати своє.

“Є речі, яким вони не навчені. Коли, припустімо, при зачистці навідних БТР у стрибку ножем б’ють противника в шию. Ну, його цього не вчили. Воно йде зсередини. – Це реальна ситуація? – Так, звісно. Це наші хлопці”, – розповідає “Кулеметник”.

Розвідники не вдаються в подробиці розроблених операцій. Не розповідають, що і як доводиться переживати там – у тилу ворога. Кажуть лише, якщо вже тебе супротивник помітив, потрібно битися.

“Головне – розірвати оцей так званий мішок, бо вони пробують обійти. Головне – розірвати його. Зухвалістю, напевне. Все на характері, жорсткістю, зухвалістю розносити все, і вони падають, вони сиплються, бо бояться цього”, – переконує Євген.

“Зараз усі підрозділи стали, як і бійці, універсальні. Класно, якщо ти фахівець своєї справи, але війна потребує від тебе, щоб ти був універсальний”, – наголошує військовослужбовець “Жим”.

І хлопці не лише універсальні бійці, а й унікальні у своєму почутті гумору.

“Коли їдеш на роботу, то бувають різні думки. Блін, якщо вб’ють, то хоч би не сьогодні, бо хотів подзвонити замовити і посилка йде… Але коли отримали завдання і як його виконувати, вступили в сіру зону, все”, – пояснив розвідник “Жим”.

Хлопці кажуть, не можна недооцінювати ворога. Тому завжди планують, аналізують і детально готуються до кожного виходу. Однак запевняють: федерація вже програла.

“Труси обіс*ані, але “вєлічія” хочеться, тому в цьому і проблема”, – каже “Кулеметник”

Євгенія Китаїва, Ганка Кудрявцева, з Донецької області, “5 канал”

Читайте також: Ситуація під Бахмутом: місто штурмує ПВК “вагнера”, окупанти нагнали величезну кількість піхоти та артилерії – Череватий

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *