“Укрзалізниця” запускає нові міжнародні рейси: коли і куди ‒ сюжет (Відео)

Найпопулярніший в українців напрямок ‒ до Польщі

Нові потяги до Польщі та Молдови анонсує українська залізниця. Рейси планують запустити у листопаді. Купити квитки можна буде за 20 днів. В “Укрзалізниці” кажуть, що попри війну, як і щороку, відкривають передріздвяний сезон. Мандрувати залізницею можна буде і до Австрії. А ще запускають нові потяги з деокупованих міст. 

Більше можливостей, для тих, хто хоче виїхати за кордон. “Укрзалізниця” відкриває нові міжнародні рейси. Один із них курсуватиме до польського Перемишля через Вінницю, Хмельницький, Тернопіль. Цей поїзд надасть, зокрема, вінниччанам комфортний нічний поїзд до Польщі. Зі столиці потяг вирушатиме о 22:52, а в Перемишлі будете об 11:13.  Зворотний Перемишль 13:45 ‒ Київ 05:42.

Ще один маршрут, який пропонує залізниця українцям, до Молдови. Новий рейс Київ ‒ Кишинів матиме зручну стиковку на станції Унгени. Там буде можливість пересісти на поїзд до станції Ясси, це Румунія. Поїзд курсуватиме через день: з Києва вирушите в дорогу о 17:02. А до столиці Молдови приїдете о 10:38. Зворотній ‒ Кишинів 17:45 ‒ Київ 11:48.

“Сполучає кишинівський аеропорт. Люди зможуть зручно летіти. Новий потяг до Харкова на Хелм ‒ ще одне місто всередині України отримає пряме сполучення з Європою”, ‒ повідомив керівник пасажирського напрямку АТ “Укрзалізниці” Олександр Перцовський.

Найпопулярніший в українців напрямок ‒ до Польщі. Пасажири скаржаться: вхопити квиток, наприклад, до Варшави, дуже складно.

“Є, але їх або мало. На західну Україну і в Європу повинні ходити такі поїзди, щоб кожна людина могла сісти і доїхати наприклад до Кракова, до Праги. Хай це буде раз-два в тиждень, але щоб наша людина сіла й спокійно доїхала в Європу”, ‒ зауважила пасажирка залізниці Надія.

Ще один новий поїзд ‒ Харків ‒ Хелм. Квитки на нього можна купити у листопаді. А з 11 грудня рушить новий щоденний рейс австрійської залізниці Відень‒ Чоп. 

Потяги, які курсували з Києва до Хелму та Варшави, пришвидшать: у Польщі будете на дві години раніше, обіцяють в “Укрзалізниці”. Нові рейси будуть і для поїздок усередині країни. Для мешканців деокупованого Ізюма на Харківщині запустять рейс до столиці. А ще запрацюють маршрути Ковель ‒ Ужгород, Харків ‒ Умань, Запоріжжя ‒ Львів та Краматорськ ‒ Одеса.

“На Донбасі Краматорськ ‒ місто, яке нині ми сполучили із столицею не так давно і майже на 100% цей потяг населяється, отримав додаткове сполучення із Дніпром і Одесою. Це дуже важливо для мешканців Донбасу, бо багато переселених людей перемістилися саме до Дніпра”, ‒ підсумував Олександр Перцовський.

Ціни на внутрішні рейси не зростатимуть, обіцяють в “Укрзалізниці”. А от вартість міжнародних квитків може підскочити, якщо стрибатиме курс валют. Нині вони в межах 1,5-2 тисяч гривень.

Ганна Рибалка, Олексій Іванченков, “5 канал”

Читайте також: Вперше після піврічної перерви: “Укрзалізниця” запускає потяги в Краматорськ

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *