Київрада погодила місце для військового меморіального кладовища: подробиці (Відео)

Орієнтовна площа кладовища становитиме 140 гектарів

Київрада погодила місце для військового меморіального кладовища. Його планують розмістити на території урочища “Лиса Гора” в Голосіївському районі столиці. Відповідне рішення ухвалили напередодні депутати Київської міської ради, передає “5 канал”.

Орієнтовна площа кладовища становитиме 140 гектарів. Департамент містобудування та архітектури КМДА має тепер розробити детальний план території для розташування цього меморіального комплексу. Він має включати військове кладовище, музейний комплекс, ритуальну будівлю та інші споруди, необхідні для урочистих поховань.

Це місце буде призначене для тих, хто загинув, захищаючи незалежність та суверенітет України. Проте українські екоактивісти б’ють на сполох та не погоджуються з таким рішенням. За їхніми словами, територія урочища є заповідною. Вони називають такі дії спекуляцією на війні. Адже рельєф “Лисої Гори” ‒ це круті схили, на яких поховання будуть складним процесом. Також це домівка для червонокнижних тварин та рідкісних рослин. Організація Української природоохоронної групи вважає, що для меморіального комплексу потрібне рівнинне місце, яке не суперечитиме закону про захист природних об’єктів.

Читайте також: В Україні створять військове меморіальне кладовище – рішення Кабміну

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *