Профінансований Фондом Порошенка тренажер для операторів ПЗРК поїде у війська (Відео)

Тренажер поїде у підрозділ, яким керує боєць з позивним “Рембо”

У війська відправляють тренажер для підготовки операторів переносних зенітно-ракетних комплексів, виробництво якого профінансував Фонд Порошенка. Після ретельної підготовки українські бійці з допомогою ПЗРК будуть збивати повітряні цілі на низьких висотах – літаки, гвинтокрили, а також іранські дрони-камікадзе, що тероризують українські міста.

Як повідомив політик, зараз також триває робота над іншими проєктами для захисту об’єктів критичної енергетичної інфраструктури.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“Ви знаєте, наскільки актуальна зараз система підвищення надійності протиповітряної оборони. Одним із ефективних засобів протиповітряної оборони є ПЗРК і рівень підготовки операторів, стрілків зенітних комплексів, які сьогодні воюють проти російських загарбників”, – пояснює Порошенко.

І додає: “Щоб підвищити якість підготовки, безумовно, потрібні тренажери”, – зазначає Порошенко.

Він подякував виробникам тренажера, які зараз працюють в режимі 24/7.

“Коли ми запропонували виготовити тренажери, частину коштів – близько ⅔ сплачує наш благодійний фонд, і третину виробники взяли на себе, щоби спільно виготовити. Я дуже вдячний за таку віддану, професійну і патріотичну позицію”, – наголосив лідер “ЄС”.

Тренажер поїде у підрозділ, яким керує боєць з позивним “Рембо”.

“Вже до кінця наступного тижня наші військовослужбовці, спочатку інструктори, а потім і бійці з підрозділів ЗСУ, Нацгвардії, добровольчих підрозділів будуть проходити кількатижневу підготовку”, – пояснив Порошенко.

“Це лише початок. У нас будуть й інші проєкти, в тому числі із застосуванням вантажівок на базі DAF Leyland, з використанням ЗУ-23-2 для підвищення безпеки об’єктів критичної, енергетичної інфраструктури. Щоби не давати путіну, в тому числі й з використанням іранських дронів, дестабілізувати енергетичну ситуацію в Україні. Ми не дозволимо цього зробити”, – наголосив він.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *