Реакція України та світу на заяву росії про вихід із “зернової угоди” – що відповіли в ООН (Відео)

В ООН закликали “усі сторони” утриматися від будь-яких дій, що можуть поставити під загрозу виконання угоди

В ООН відреагували на заяву росії про вихід із зернової угоди. В організації наголошують, що вона є критично важливою гуманітарною діяльністю. Організація Об’єднаних Націй підтримує контакти з російською владою після повідомлень про те, що москва припинила участь в зерновій угоді. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Речник ООН Стефан Дюжаррік наголосив: “Життєво важливо, щоб усі сторони утримувалися від будь-яких дій, які можуть поставити під загрозу Чорноморську зернову ініціативу, яка є критично важливою гуманітарною діяльністю, яка явно позитивно впливає на доступ до їжі для мільйонів людей у всьому світі”.

Як повідомляв 5.UA, росія оголосила, що зупиняє участь у реалізації зернової угоди нібито через “теракт” у Севастопольській бухті.

Натомість керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталя Гуменюк зазначила, що причиною вибухів в окупованому Севастополі могли стати невдалі запуски російськими загарбниками ракет ППО.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що росія знайшла надуманий привід, аби вийти із зернової угоди та закликав держави світу вимагати від рф припинити голодні ігри та повернутися до своїх зобов’язань.

Як повідомляв 5.UA, зранку 29 жовтня в Севастополі міг постраждати новий флагман чф росії – відео з вибухом. У Криму пролунали вибухи. Ставленики Кремля в окупованому Севастополі заявили про атаку дронів в акваторії Севастопольської бухти, яку нібито відбивали російські кораблі. Тоді там сказали, що в місті “не вразили жодних об’єктів”, а “ситуація під контролем”. Пізніше в міноборони рф заявили про “незначне пошкодження” тральщика “Іван Голубець” та загородження в бухті Південна. росія традиційно звинуватила Україну, у Генштабі інформацію не коментували.

Нагадаємо, 22 липня в Стамбулі були підписані угоди щодо розблокування українських портів та експорту зерна Чорним морем. Було укладено дві дзеркальні угоди в тристоронньому форматі.

Вранці суботи, 23 липня, росія завдала масованого ракетного удару по Одеському морському торговому порту. Обстріляли саме ту частину інфраструктури, де було зерно, підготоване до відправлення на експорт.

У МЗС наголосили, що цим обстрілом “путін плюнув в обличчя Ердогану та генсеку ООН”. Адже рашисти вгатили саме в ту частину Одеського порту, де було підготовлене до відправлення зерно.

Нагадаємо, 1 серпня зранку перше судно із зерном таки залишило порт України.

Дивіться також відео за темою:

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *