Іран визнав, що передавав росії безпілотники – стверджують, що робили це до початку повномасштабної війни (Відео)

Голова МЗС заявляє, що не будуть байдужими, якщо їм нададуть докази використання “шахедів” в Україні

Іранський міністр закордонних справ Хусейн-Амір Абдуллахіан вперше визнав публічно, що Іран передавав безпілотники росії. У той же час в Тегерані переконують, що дрони передавали до початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомили в Associated Press.

Міністр заявив, що Іран передав “обмежену кількість” безпілотників за кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення.

У той же час Абдуллахіан стверджує, що в Ірані нібито не знають про те, що росія використовує дрони іранського виробництва у війні проти України, та що Тегеран “залишається відданим припиненню конфліктів”. Він також просить Україну надати “будь-які документи”, які свідчать про використання росією іранських безпілотників.

“Якщо нам доведуть, що Росія використовувала іранські безпілотники у війні проти України, ми не будемо байдужими до цього питання”, – заявив міністр.

Як повідомляв 5.ua, у ніч на 4 листопада рашисти намагались атакувати Дніпропетровську область дронами-камікадзе. Українським військовим вдалося збити вісім ударних безпілотників.

Нагадаємо, бійці повітряного командування “Захід” збили “Шахіда” над Львівщиною.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *