“росія готується втратити Херсон”: аналітик показав супутникові знімки оборонних рубежів рашистів (Відео)

Pараз окупанти зводять три лінії траншей і ДОТів на лівому березі Херсонської області

У мережі з’явилися супутникові світлини оборонних рубежів російської армії на лівому березі Херсонської області.

Знімки оприлюднив та проаналізував OSINT-розслідувач Бенджамін Піттет у Twitter.

Зауважимо, що в оригінальних повідомленнях аналітик переплутав лівий та правий береги, про що сам і повідомив трохи згодом. У перекладах ми вказали вже правильну інформацію.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“Росія готується втратити місто Херсон та увесь правий берег Дніпра. Нині вони готуються до оборони лівого берега річки. Я покажу вам, як виглядає ця підготовка, використовуючи супутникові зображення та інші ресурси”, – написав він.

Зі слів Піттета, зараз рашисти зводять три лінії траншей і бункерів (ДОТів) на лівому березі. Використовуються природні та штучні перешкоди – як власне річка, так і численні канали.

“Як ви можете побачити на мапі вище та на цьому супутниковому знімку, вони навіть будують траншеї на узбережжі Чорного моря!” – пише аналітик.

До оборонних рубежів входять траншеї, посилені окопаними бойовими броньованими машинами. Як приклад – ситуація в районі міста Гола Пристань. Такі ж оборонні споруди Піттет виявив на протязі усіх трьох ліній – йдеться про більшу частину лівого берега Дніпра.

Більшість позицій на лівому березі – це два ряди траншей та підготовлені місця для техніки

У місцях, де важко рити окопи, рф встановила збірні “ДОТи”.

“Я дуже сумніваюся в ефективності цих цементних ящиків… Цей знімок, наприклад, як повідомляється, був зроблений у Каховці”, – вказує OSINT-спеціаліст.

Водночас, він визнає – подекуди росіяни змогли звести вражаючі оборонні позиції.

“На третій лінії оборони, за 18 кілометрів від Дніпра, нещодавно була створена ця оборонна позиція. Вона складається з трьох різних оборонних ліній та каналу!” – коментує аналітик супутниковий знімок району Петропавлівки. Далі він наводить цю ж місцину – але вже з крупнішим масштабом і роздільною здатністю в 3 метри (де немає “клятих хмар”).

Піттет попередив, що оборонні позиції й нині зводяться, а супутникові зображення не охоплюють усієї території – тож у нанесених на карту оборонних лініях є прогалини.

Нагадаємо, путін заявив, що жителів Херсона треба вивезти з міста.

Дивіться також відео:

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *