У ЗСУ розповіли, куди рашисти можуть перекинути сили, які витіснили з правого берега  (Відео)

Череватий зазначив, що у цій війні вже було багато випадків, коли українське командування було більш розумним та адекватним

російські командування може перекинути військових, якиx ЗСУ витіснили з правого берега Xерсонщини, на сxід України. Через це може змінитися динаміка боїв на цьому напрямку. Про це розповів речник Сxідного угруповання військ Сергій Череватий в етері телемарафону, передає “НВ“.

У той же час він висловив сподівання, що українські військові на півдні не дадуть рашистам перекинути значні сили на схід. 

“Я впевнений, що наш Генштаб думає про те, щоб завдати ударів ворогу, щоб у нього такої можливості не було. Наскільки я бачу, росіяни самі бояться, що ми зможемо взяти резерви на півдні”, – сказав Череватий.

У той же час Череватий попередив, що якщо росіянам все ж вдасться перекинути частину сил з Херсонської області на схід Україн, то інтенсивність боїв на цьому напрямку.

“Звичайно це може статися, якщо ми не будемо нічого робити. Історія цього повномасштабного вторгнення показала, що ми якраз, як правило, були на крок попереду ворога і саме наші штаби були більш розумнішими, дотепнішими та адекватнішими до ситуації. Навіть маючи в більшості випадків менше особового складу і техніки ми вміли перемогти на полі бою. Київська, Харківська і Лиманська операції це чітко продемонстрували”, – додав він.

Нагадаємо, у п’ятницю, 11 листопада, російські окупанти заявили, що підірвали Антонівський міст після відведення своїх військ на лівий берег Дніпра.

Нагадаємо, 9 листопада міністр оборони рф сергій шойгу наказав почати виведення російських військ з правобережної частини Херсонщини.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що лише протягом доби біля Херсона взято під контроль 12 населених пунктівА його американський колега Залужного генерал Марк Міллі заявив, що вже є свідчення відступу росіян. А президент США Джо Байден вважає, що заява москви про відступ із Херсона очікувана і свідчить про проблеми в збройних силах рф.

Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні наголосив, що ворог не робить нам “подарунків” – Україна сама все виборює. За даними Генштабу ЗСУ, нині в Херсоні окупанти припинили так звану евакуацію населення через відсутність охочих.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *