“Прилетіло у церкву, встигли сховатися, виїжджати не збираємося”: історії мешканців Великих Новосілок – сюжет (Відео)

Окупанти пускають дрона, шукають скупчення людей і б’ють у це місце мінометам

Я свій дім не покину – відповіла жінка, яка живе з чоловіком з інвалідністю у підвалі. Там мусять перебувати через щоденні обстріли. Розповідає, що у їхнє помешкання влучив ворожий снаряд, і тепер у кухні живуть тільки голуби. До Віри Степанівни, а також десятків інших мешканців Великих Новосілок, що на Донеччині, завітали військові капелани – привезли гуманітарну допомогу. Люди їх зустріли з обіймами та пиріжками.

“А тут ми під обстріл потрапили – ось. Оце ж ми тут були із сусідом з Геною. Була альтанка там. А ми ось речі вішали он тут. І тут прилетіло якраз на церкву і тільки сховалися у підвал, а за нами вогонь. Ми звідти чудом пішли…Виїжджати я не збираюся нікуди. Живу я тут – квартиру я нікому не віддам. Ось ми як живем щас. Все кругом посипалося. Все обдерте. Ось моя кухня осталась. Як можна жить? Я як побачила квартиру, я думала, що розум втрачу. І холодильник один і другий – пропало”, – розповідає місцева мешканка.

Жінка розповідає, що коли піднялася з підвалу у квартиру, її почало трусити.

Мешканка Великих Новосілок Віра Шутій стверджує: “Ми були у підвалі. Я зранку приходжу – мене стало трусити. Прийшла зранку до нього, кажу: “Зая, у нас квартири немає. Немає! Там дірка, голуби літають! Як можна, сонечко. Ну виїхати я не можу”.

Так, окупанти пускають дрона, шукають скупчення людей і б’ють у це місце мінометами.

“росіяни дрона пустили, і вони все бачать, де скупчення людей. Виходить почали просто напросто лупить мінометами там, де знаходяться люди. І чого я піднявся і вас почав: бігом-бігом-бігом! Тому, що ми точно так само людей підставляємо. У нас скупчення людей було. І зараз ми їдемо на наступну точку. І це все треба буде бігом робить тому, що вечірня у них музика почалася!”, – наголосив військовий капелан Олександр Камзолов.

Юлія живе у Великих Новосілках з дитиною, каже, що доводиться через людей просити аби привезли памперси та медичні засоби.

“Поки ще можемо жити. Важко. Просимо, щоб привезли через когось. Через п’ятого-десятого, і привозять. Ну, намагаємось, виживаємо”, – запевнила жінка.

Мешканець Великих Новосілок Віктор Зражевський стверджує: “Важко проживаємо. Ну шо робить? Терпіти будемо, недовго будемо терпіть, аби тільки вигнали їх. А так все нормально. Терпіти будем все. І без світла, і без газа, чого – он у підвалі живемо”.

Попри те, що у місцевих мешканців значний дефіцит із продуктами вони опікують одне одним. І що більше – поділилися ось пиріжками із печінкою із командою “5 каналу”.

“Так що, ви бачите самі, що проходить, як то намагаємося мінімальні якісь пакети, коротше, мінімальні якісь продукти там: каша, консерва, надати людям. Але люди дуже-дуже потребують допомогу така як: хімія, пральні порошки, мило, миючі засоби, особливо медикаменти”, – наголосив військовий капелан Дмитро Молчанов.

Поки люди отримують гуманітарну допомогу у сусідніх будинках російський окупант продовжує обстрілювати населений пункт Великі Новосілки Донецької області.

“Кожен день стріляють. Ну, ми напевно уже звикли. Живемо і з кожним днем сподіваємося, що, все-таки, покращиться ця ситуація”, – підсумувала мешканка Великих Новосілок Юлія.

З Донецької області: Назар Войтенков, Олексій Іванченков, “5 канал”

Читайте також: Окупанти продовжують спроби вийти на адмінкордони Донеччини, попри надзвичайно масштабні втрати – Зеленський

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *