Навіть у гарячих точках: українці з ВІЛ/СНІД, попри війну, можуть отримати безплатну терапію (Відео)

Сьогодні ВІЛ – це не вирок, якщо його вчасно виявити та почати лікування

В умовах повномасштабного російського вторгнення та воєнного стану в Україні, пацієнти з ВІЛ/СНІД продовжують щоденну боротьбу за власне життя. На щастя, навіть під час війни залишається доступною безплатна антиретровірусна терапія (АРВ).

У цьому запевнив голова Координаційної ради БО “100% Життя” Дмитро Шерембей в ефірі програми “Час: Online” на “5 каналі” із Марією Скібінською.

Якщо ВІЛ-позитивна людина регулярно приймає АРВ, вона досягає невизначального рівня вірусу в крові. А, значить, може жити нормальним життям та є повністю безпечною для оточуючих.

Після повномасштабного російського вторгнення працівники найбільшої в Україні пацієнтської організації “100% Життя” щодня долають виклики та налагоджують складну логістику, наголосив Шерембей, аби пацієнти з ВІЛ могли отримати необхідну їм АРВ-терапію буквально всюди – у гарячих точках, в евакуації, навіть у тимчасовій окупації.

За його словами, попри війну – всім українцям ВІЛ+ забезпечено доступ до терапії. Для отримання треба просто звернутися до регіонального представництва їхньої мережі.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Пан Шерембей наголосив, що в Україні триває епідемія ВІЛ/СНІДу і ризики інфікування підвищуються через війну, особливо на територіях, які були під окупацією. Тому БО “100% Життя” закликає всіх громадян, хто мав незахищені статеві зв’язки або стикався з іншими ризиками, – подбати про своє здоров’я та пройти тестування на ВІЛ/СНІД. Сьогодні ВІЛ – це не вирок, якщо його вчасно виявити та почати лікування.

Шерембей на власному прикладі доводить, що з діагнозом ВІЛ можна жити повноцінним життям, допомагати іншим та працювати на перемогу.

Дивіться повний випуск програми:

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *