окупанти вибудували декілька ешелонів оборони на лівому березі Дніпра – ОК “Південь” (Відео)

росіяни трохи відводять свої підрозділи від річки, адже артилерія ЗСУ працює по них

російські окупанти можуть здійснювати обстріл по Херсону та визволеній частині області з лівого берега Дніпра. Про це попередила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону “Незламна країна” на “5 каналі”.

За її словами, рашисти також враховують, що українська артилерія має певну дальність ураження, тому поступово відсувають свої сили, щоб не бути ураженими. Водночас туди підтягуються резерви, адже тепер окупанти отримали доступ до наземного способу їхнього підтягування.

Тим часом ЗСУ встановлюють вогневий контроль над транспортно-логістичними артеріями рашистів.

Крім того, Гуменюк зазначила, що росіяни вибудували декілька ешелонів оборони на лівому березі Дніпра.

“Це декілька ешелонів, декілька рубежів оборони зроблено. Це дійсно укріплення. Копати вони вміють, як кажуть наші захисники. Хоча б це вони навчилися. У них специфічна підготовка до війни, але копати вони вміють. Поки що ми вивчаємо те, що вони собі там накопали, набудували, і будемо вилаштовувати свою систему протидії”, – зазначила Гуменюк.

Як повідомляв 5.UA, 11 листопада в ГУР підтвердили, що Херсон повертається під контроль України. ЗСУ заходять у місто, а шляхи відступу росіян перебувають під вогневим контролем українських захисників.

Окрім цього, Зеленський заявляв, що ЗСУ встановили контроль у 60 населених пунктах Херсонської області протягом останніх днів.

Нагадаємо, що Залужний розповів, скільки тривала операція з визволення Xерсона. 

Як відомо, Генштаб ЗСУ підтвердив знищення в Херсонській області ворожого складу боєприпасів, близько 40 російських окупантів, двох одиниць броньованої техніки та десяти вантажних автомобілів.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео на тему:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *