“Міна прилетіла прямо в капот”: як броньовики MLS SHIELD рятують життя українським десантникам (Відео)

Автомобіль швидкої укомплектований для порятунку військових у найскладніших умовах

Машини, що рятують життя оборонцям. Так українські десантники відгукуються про італійські броньовики MLS SHIELD. Раніше 11 таких машин спрямували на передову і вони вже допомагають силам оборони України нищити ворога. Нині військовослужбовцям доправили нову партію допомоги. Це, зокрема, швидка із всім необхідним. А також дрони та автомобілі. Більше – дивіться в сюжеті журналістів “5 каналу”. 

Броньована машина MLS SHIELD урятувала життя українських військових. Десантники потрапили під щільний вогонь ворожих мінометів. Одна з мін влучила в авто.

“Воно вилетіло, скло, бо приход пpямий був у капот. Та ця машина надійна. Вона виїхала i вивезла людей. Водії в нас теж дуже міцні. Спасибі вам за те, що ми плече в плече”, – розповів український військовий.

“На жаль, але потрапляють і міни, снаряди, осколки. Все це прямо в колеса. Та це не саме страшне, що є. Колеса ми сьогодні привезли, привеземо ще і наступного тижня. Це гарний подарунок для зампотилу. Я хочу сказати, що наші з вами “Шилди” користуються заслуженою повагою в наших воїнів десантників”, – наголосив лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко.

Фонд Петра Порошенка брав активну участь у фінансуванні проєкту із закупівлі цих 11-ти італійських броньовиків. Нині п’ятий президент привіз захисникам Донеччини генератори, буржуйки, дрони, а ще пікапи та швидкі.

“Я тобі вручаю ключі від пікапа. Він гарний, дизельний, максимально завантажений потрібним”, – заявив Петро Порошенко під час передачі ключів від пікапа військовим.

Автомобіль швидкої укомплектований для порятунку військових у найскладніших умовах. Іще один підрозділ отримав вантажівку ДАФ.

“Ну як? Дуже хороший автомобіль. Тут і кабіну переобладнали. Все тут зробили. Нові колеса. Все, що би не підбивали”, – розповіли військові.

Окрім того, військові 25-ї бригади тепер мають ось такий банний комплекс.

“У таких умовах, коли вся країна немає стабільної електроенергії, а в нас тут є і гаряча вода, пральна машина і навіть сушарня своя. А ще тут дуже тепло і чисто завжди”, – кажуть військові.

12 підрозділів, які отримали допомогу, відбивають ворога на найважчих напрямках – Авдіївському та Бахмутському.

“Ми працюємо на одному з напрямків, де вони намагаються перерізати одну з доріг, яка підходить до Бахмуту. Якщо їм це вдасться, то вони зможуть прострілювати дорогу, яка постачає місто з заходу. Там зараз дуже принципово”, – зазначив військовослужбовець “Сіль”.

Наші воїни кажуть, попри перевагу сил ворога та складну обстановку, стійко тримають оборону і дякують усім тим, хто підтримує та забезпечує армію необхідним.

“Я вдячний вам за спальники, каремати, пічки, генератори, дуже вдячний за машини. Це на сьогоднішній день є дуже і дуже велика допомога. Ми це дуже цінуємо. Ми вдячні Фонду Порошенка і “Справі громад”, бо це дуже велика справа, яку ви робите на благо України”, – наголосив військовослужбовець “Єнот”.

Юрій Жупанов, “5 канал”

Нагадаємо, Петро Порошенко привіз вантажівки DAF, броньовану машину, генератори, буржуйки і спальні мішки у батальйон, який зараз воює на одній з найгарячіших ділянок східного фронту.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео на тему:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *