“Укрзалізниця” запустила потяги до Миколаєва, на черзі – Херсон (Відео)

На визволеній території Херсонщини знищено 14 мостів

“Укрзалізниця” вперше з початку повномасштабної війни запустила пасажирські потяги до Миколаєва. Вони курсуватимуть зі столиці. Про це повідомляє пресслужба державного перевізника в Telegram.

Як повідомляється, відповідний дозвіл перевізник отримав від Миколаївської ОВА та військових.

“Перший поїзд до Миколаєва вирушить сьогодні (14 листопада – ред.) з Києва. Востаннє пасажирський поїзд далекого сполучення приїздив до Миколаєва 24 лютого”, – йдеться в повідомленні.

Поїзд № 122/121 Київ – Миколаїв курсуватиме по парних числах зі столиці і по непарних – з Миколаєва. Зі столиці він вирушатиме о 22:14 та прибуватиме до Миколаєва о 07:15. У зворотному напрямку поїзд вирушатиме о 22:09 та прибуватиме до Києва о 06:55. Квитки вже можна придбати в касах, у застосунку або чат-ботах “Укрзалізниці”.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/UkrzalInfo/3518″]

Крім того, як повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook, невдовзі пасажирські потяги поїдуть і до деокупованого Херсона.

“Залізничники разом з ДСНС завершують обстеження колій і вже почали ремонт пошкодженої інфраструктури. Розраховуємо, що відновити залізничне пасажирське сполучення з обласним центром ми зможемо протягом 10 днів”, – повідомив він.

“Під час втечі ворог підірвав основні мости на державних дорогах. Загалом на визволеній території Херсонщини знищено 14 мостів. Звичайно, це суттєво ускладнює відновлення транспортного сполучення на Херсонщині. Дорожні служби координують роботу з військовими, і як тільки це дозволить безпекова ситуація – демонтуємо конструкції мостів”, – додав він.

Кубраков також зазначив, що услід за військовими та вибухотехніками на визволені українські землі заходять працівники транспортної інфраструктури. Працюють на дорогах та залізничних коліях, де вже провели розмінування та допомагають місцевим комунальним службам.

Читайте також: Вперше після піврічної перерви: “Укрзалізниця” запускає потяги в Краматорськ

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *