Німеччина планує до літа підготувати 5 тис. українських солдатів

Про це заявила міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт на слуханнях у Бундестазі 23 листопада, передає Укрінформ.

"Для нас було важливо дуже швидко підтримати Україну в ці дні на тлі терору з повітря за допомогою ракет і дронів, який здійснює Росія. Система ППО Iris-T є більш ніж ефективною і рятує багато життів", – сказала вона.

Ламбрехт відкинула таким чином критику на свою адресу через повільне ухвалення рішень, недостатнє озброєння Бундесверу, а також недостатню допомогу Україні. Натомість вона переклала відповідальність за проблеми Бундесверу на "попередників і попередниць".

"Саме цей уряд, на відміну від багатьох інших, вирішив постачати зброю в такі держави, як Україна. Це було нелегке рішення, але ми його не лише ухвалили, але й постачаємо – від РСЗВ, САУ та особливо систем ППО2", – зауважила Ламбрехт.

Вона також зазначила, що центр з ремонту військової техніки, яка зазнає пошкоджень на фронті в Україні, буде в Словаччині, неподалік від кордону, і почне працювати в грудні. Нині стоїть завдання забезпечити його запасними частинами.

Глава Міноборони ФРН поінформувала, що до програми підготовки українських військових, окрім Німеччини, залучені ще 9 країн.

"До літа 2023 ми підготуємо в Німеччині 5 тисяч українських солдатів… Це конкретна політика", – підкреслила вона.

Нагадаємо, раніше Крістіне Ламбрехт заявляла, що Німеччину можуть втягнути у війну і країні необхідно до цього готуватися. Німеччина "може і має стати кращою у всіх сферах", особливо у сфері ППО, де в Європі є недоліки, наголосила чиновниця

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/nimechchina-planue-do-lita-pidgotuvati-5-tis-ukrainskikh-soldativ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *